Hyppää sisältöön
Kuvistuskuva Shutterstock

Koti – osa sinua

Koti sinua varten

Hyödyllisiä vinkkejä asunnon ostamiseen

Olemme koonneet tälle sivulle asioita, mitä on hyvä ottaa huomioon, kun suunnittelet uuden asunnon ostoa.

Uuden kodin hankinta on suuri taloudellinen päätös, joten siihen kannattaa käyttää hieman aikaa ja paneutua asiaan huolella. Omia tuntemuksia kannattaa myös kuunnella. Etenkin ensimmäisen kodin hankinta on jännittävää ja ihanaa.

Tulossa uusia loft-asuntoja Helsinkiin

EKE Loft -asuntojen myynti on alkanut!

Suosittu ja odotettu EKE Loft -konsepti saa jatkoa Helsingin Verkkosaareen. Asunto Oy Verkkosaaren Artuksen myynti on nyt alkanut. Raakavalmis EKE Loft -tasoinen koti mahdollistaa sen, että voit itse suunnitella kotisi huonejaon, päättää materiaalit ja toteuttaa unelmiesi keittiön.

Asunto Oy Kivistön Ratasto, Loft kerrostalo Vantaalla
Kuvistuskuva Shutterstock

Asunnon ostaminen

Oman asunnon ostaminen on usein yksi parhaista hankinnoista elämän aikana, sillä pitkällä tähtäimellä omassa asunnossa asuminen on edullisempaa kuin vuokralla asuminen. Asuntolainaa lyhennettäessä asunnon omistajan varallisuus karttuu ja myöhemmin myytäessä asunnosta voi saada myös myyntivoittoa.

Rahoitus ja varainsiirtovero

Ennen asunnon ostoa kannattaa kartoittaa oma taloudellinen tilanne ja hakea myönteinen lainapäätös jo valmiiksi. Eri pankkien sivuilta löydät lainalaskureita ja voit jättää myös lainatarjouspyyntöjä.

Uudiskohteen ostajana voit olla varma, että taloyhtiöön ei ole tulossa kohteen ikääntymisestä johtuvia suuria remontteja vielä pitkään aikaan.

Ostaessasi asunto-osakkeen olet velvollinen maksamaan varainsiirtoveron, poikkeuksena ensiasunnon ostaja verohallinnon määrittelemien kriteerien mukaisesti. Veron suuruus on 2 % asunnon velattomasta hinnasta. Ostajan tulee huolehtia varainsiirtoveron maksamisesta oma-aloitteisesti.

Kuvistuskuva
Piispanportin Auran modernit kerrostalokodit sijaitsevat omalla tontilla keskeisellä paikalla Espoon Piispanportissa.

Digitaaliset asuntokaupat

EKE-Rakennuksella asuntokaupat voit hoitaa myös digitaalisesti, olit sitten mökilläsi tai kotisohvallasi. Digitaalinen asuntokauppa on mahdollista toteuttaa kaikissa rakenteilla olevissa kohteissamme.

Asuntoihin pääset tutustumaan EKE-Rakennuksen kohdesivulla. Kohdesivulla on muun muassa asunnon kuvia, myyntiesite, kohteen esittelyvideo, myyntihinnasto sekä esite sisustusmateriaaleista. Sisustusmateriaaleihin voit tutustua omalla ajallasi ja materiaalivalinnat hoituvat helposti Nettikodin sovelluksessa heti kaupanteon jälkeen.

Kun mieleinen asunto on löytynyt, voit tehdä varauksen sähköpostitse tai puhelimitse asuntomyyntiimme. Varauksesta saat vahvistuksen sähköpostiisi sekä samassa yhteydessä toimitamme sinulle myös tarkemmat tiedot kohteesta.

Kun yksityiskohdista on myyjän kanssa sovittu, on aika tehdä asuntokaupat. Asunnon kauppakirjat on mahdollista allekirjoittaa sähköisesti Visma Signin kautta pankkitunnistautumisella. Sähköinen allekirjoitus on nopea ja juridisesti sitova tapa allekirjoittaa kauppakirjat. Tämän jälkeen voitkin alkaa suunnitella muuttoa uuteen kotiisi.

Tutustu kohdetarjontaamme turvallisesti. Kun sinulla tulee kysyttävää, asuntomyyntimme palvelee sinua mielellään.

09 6130 3450 tai asuntomyynti@eke.fi.

Muuttajan muistilista

  • Hanki pakkaustarvikkeet ajoissa ja aloita pakkaaminen hyvissä ajoin
  • Suunnittele muuton aikataulu etukäteen ja pyydä muuttoapua
  • Tee muuttoilmoitus Digi- ja väestötietovirastoon
  • Muista tehdä sähkösopimus uuteen asuntoon ja irtisanoa sopimus vanhasta asunnosta
  • Ilmoita muutostasi isännöitsijälle ja huoltoyhtiölle
  • Huolehdi kodin vakuutukset kuntoon
  • Kytke nettiliittymä uuteen asuntoon
Nuoripari uudessa kodissa.
EKE-Rakennus Oy, myyntijohtaja Katri Waris

Asuntokauppaa vastuullisesti

Asuntomyyntimme palvelee sinua myös yksityisesittelyin. Sovi oma tapaamisaikasi, tavoitat meidät helposti puhelimitse 09 6130 3450 tai asuntomyynti@eke.fi.

Esittelemme myytäviä asuntoja vastuullisesti. Kiinnitämme asuntojen yksityisesittelyissä erityisen tarkkaa huomiota asiakkaidemme sekä henkilökuntamme turvallisuuteen ja viihtyvyyteen. Asuntokohteemme voivat olla vielä esittelyn aikaan rakenteilla, joten noudatamme työmaan turvallisuusohjeita ja käytämme turvavarusteita määräysten mukaisesti.


Kaikkiin myynnissä oleviin kohteisiin voit tutustua rauhassa etukäteen nettisivuillamme.

Kohti uutta omaa kotia

Myynnissä uusia koteja Helsingissä ja Espoossa

EKE:n asuntorakentamisen visiona on tarjota mahdollisuus asua samassa asunnossa ja samalla asuinalueella elämäntilanteiden muuttuessa. Me rakennamme uusia koteja asukkaita kuunnellen. Olisiko sinunkin arkesi parempaa uudessa kodissa, jossa asuminen on helppoa ja asuinneliöt on käytetty hyödyllisesti?

Tutustu EKEn myynnissä oleviin asuntoihin ja sovi oma esittelyaikasi asuntomyynnistä asuntomyynti@eke.fi tai 09 6130 3450

Tervetuloa tutustumaan myynnissä oleviin uusiin koteihin!

Uusimmat blogit

Hae sisältöä