Hyppää sisältöön
EKE Loft on persoonallinen koti.

Olet yksilö. Entä kotisi?

EKE Loft – persoonallinen kotisi

EKE Loft yhdistää eri asumismuotojen parhaat puolet

EKE Loft on persoonallinen, kuten entisestä teollisuuslaitoksesta remontoitu asunto, mutta moderni ja jo alun perin asumiskäyttöön suunniteltu koti. EKE Loft on avara, korkea, suurten ikkunoidensa vuoksi valoisa ja ennen kaikkea muunneltava. EKE Loft mahdollistaa sen, että asut aina ihannekodissasi. Kun elämäntilanteesi muuttuu, kotisi muuntuu sen mukana.

HELSINGIN lOFT -Asunnot Myynnissä

Asunto Oy Verkkosaaren Artus, Helsinki

EKE-Rakennus toteuttaa Helsingin Verkkosaareen Raakavalmiin EKE Loft -taloyhtiön Puolihitas-kohteena. Yhtiö sijaitsee Helsingin Kaupungin vuokratontilla osoitteessa Vanha talvitie 31, 00580 Helsinki.

PANKOW-asuinkortteli rakennetaan lähelle Hermannin rantapuistoa. Asuinkortteliin tulee yhteensä neljä taloyhtiötä, yhteinen pihakansi ja sen alapuolelle pysäköintilaitos. EKE-Rakennuksen toteuttaman kohteen asuntojakauma koostuu 39–80,5 m² kokoisista 1 h tyyppisistä asuintiloista, jotka toteutetaan Raakavalmis EKE Loft -tasoisina. Asuintilojen vapaa huonekorkeus on noin neljä metriä. Seitsenkerroksiseen yhtiöön tulee 46 asuntoa sekä mm. kerhotila ja yhteissaunat.

Havainnekuva Verkkosaaren Artus, loftasuntojen uudiskohde Helsingissä.

Yleistä EKE Loft -asunnoista

Perinteisestä uudiskerrostalosta poiketen EKE Loft myydään yhtenä suurena tilana, jonka voi jättää sellaiseksi tai jakaa erillisiksi huoneiksi. Tilanjakoa on myös helppo muuttaa myöhemmin tarpeiden mukaan. Väliseinät voidaan sijoittaa hyvinkin vapaasti. Unelmakeittiön toteuttamiseen on lähes rajattomat mahdollisuudet. Tilan korkeutta hyödyntäen asuinneliöitä voi lisätä kalusteparven avulla.

Raakavalmiissa loft-asunnossa on valmis runko ja valmiiksi toteutetut wc- ja kylpyhuonetilat.

Raakavalmis EKE Loft

Raakavalmiissa loft-asunnossa on valmis runko ja valmiiksi toteutetut wc- ja kylpyhuonetilat. Muusta päätät sinä. Suunnittele haluamasi huonejako tai unohda väliseinät kokonaan. Pääset itse toteuttamaan unelmiesi keittiön, lattiapinnoitteet sekä mahdolliset väliseinät. Tällöin EKE rakentaa raamit, sinä luot lopputuloksen.

Viimeistelty EKE Loft

Viimeistellyssä asunnossa valitset muutostyöaikataulun puitteissa valikoimastamme sopivat loft-henkiset ratkaisut aina keittiöstä pintamateriaaleihin. Sinä teet valinnat, EKE toteuttaa ne puolestasi. Pääset muuttoa vaille valmiiseen kotiin. Tällä hetkellä meillä ei ole tarjolla viimeisteltyjä loft-koteja.

EKE Loft mahdollistaa sen, että asut aina ihannekodissasi
Loft-elämää kattojen yllä.

EKEn Tarinoita

Loft-elämää kattojen yllä

Petrin ja Annaliinan tarina heidän unelmien loftista.
”Etsimmekin alunperin rivitaloa, mutta sitten tämä vasta rakenteilla oleva kohde tuli vastaan ja menimme ihan läpällä katsomaan. Kiersimme ensin talon muita asuntoja, parvellinen loft ei tuntunut omalta jutulta. Lopuksi päädyimme katsomaan viidennen ja kuudennen kerroksen huoneistoja oikeastaan maisemat mielessä, Petriä kiehtoo korkeat paikat.”

Lue kuinka rivitalohaaveet vaihtuivat hetkessä loft-asumiseen.

Loft-historiaa

Loftilla tarkoitetaan perinteisesti entiseen tehdasrakennuksen tiloista asuinkäyttöön muutettua tilaa. Ilmiö sai alkunsa 1940-luvulla New Yorkin SoHon kaupunginosassa, jonka hylättyihin tehdastiloihin useat taiteilijat ja artistit muuttivat ensin työskennelläkseen ja myöhemmin myös asuakseen. 1900-luvun puolivälin loftit olivat vailla mukavuuksia, kuten lämmitystä tai juoksevaa vettä. Loftien tehtävänä olikin tarjota taiteilijoille ennen kaikkea halpa työskentelytila, jossa oli runsaasti tilaa ja luonnonvaloa taiteen luomiselle. Näissä taiteilijoiden asuttamissa eteläisen Manhattanin hylätyissä tehdasrakennuksissa oli valtavat ikkunat, avarat huoneet ilman väliseiniä sekä korkea huonekorkeus. Viimeistelemättömät betonipinnat, tiiliseinät ja lautalattiat olivat myös tiloille tyypillisiä. Manhattanin alkuperäiset loftit siirtyivät 1970-luvuilta lähtien taiteilijoilta varakkaampiin käsiin, kun loftit alettiin nähdä trendikkäänä ja haluttuna kiinteistöinä. Uusi asumismuoto alkoi 1980-luvulla kiinnostaa myös kansainvälisesti, ja vanhoja tehdasrakennuksia alettiin muuttaa asunnoiksi myös Euroopassa.

EKE Loft mahdollistaa sen, että asut aina ihannekodissasi.

Lofteihin kohdistuvan kiinnostuksen kasvaessa alettiin paitsi muuttaa vanhoja rakennuksia asunnoiksi, myös rakentaa täysin uusia kohteita loft-henkeen. Perinteiselle loftille ominaiset valoisuudellaan, tilantunnullaan ja muunneltavuudellaan viehättävät piirteet ovatkin tänä päivänä monelle nykyasumisen ihannepiirteitä. Vaikkeivat uudisrakennetut loft-asunnot vastaakaan loftin perinteistä määritelmää vanhasta tehdastilasta, ovat loftin pääpiirteet niissä kuitenkin läsnä: asunnot ovat pohjaltaan avaria, huonekorkeus on suuri ja ikkunat yltävät lattiasta kattoon asti. Yhdysvalloissa loftit erotetaan termein ”hard loft” ja ”soft loft”, joista ensimmäinen viittaa alkuperäisiin tehdastiloihin, jälkimmäinen puolestaan uudisrakennettuihin asuntoihin. Suomessa vastaava termi on jo osittain vakiintunut uusloft. Uusloft mahdollistaa loft-tyyliin ihastuneelle helpon tavan päästä kokemaan loft-asumista kaikilla nykyajan mukavuuksilla, ilman tehdastilan asuinkäyttöön vaatimaa remonttia.

EKE Loft webinaari!

Uniikin loft-konseptimme suosio on kasvanut valtavasti, jonka takia pidimme ensimmäisen EKE Loft webinaarin.

Webinaari tarjoaa sinulle syvällistä tietoa loft-asuntojen suunnittelusta, sisustamisen uniikeista mahdollisuuksista sekä jälkirakentamisesta asiantuntijoidemme johdolla.

Katso webinaarin tallenne viereisestä linkistä.

EKE Loft on persoonallinen koti.

Search