West 51 Yritysalue, Sundsberg

Sundsbergin yritystie, Kirkkonummi

n. 8 hanketta 
Toimitilojen kokon. 3 000 - 20 000 m²
ValmistuminenRakenteilla alkaen 2023

West 51 yrityskylä – teknologia ja kestävyys kärjessä

Suunnitellaan yhdessä yrityksellesi tehokkaat toimitilat näyttävälle paikalle.

West 51 on monimuotoinen teknologiaosaamiseen keskittyvä yritysalue Espoon naapurissa, jonka ensimmäiset hankkeet lähtivät rakenteille vuoden 2023 aikana. Joustava tonttijako mahdollistaa sen, että yrityksen tuotanto-/toimitilat suunnitellaan räätälöidysti asiakkaan tarpeiden mukaan. Toimi nopeasti, sillä kokonaispinta-alasta on vapaana enää noin neljännes (125 750 m²).

West 51 Yritysalue

  • Lainvoimainen asemakaava
  • Maapinta-ala 550 000 m², josta vapaana noin 125 750 m².
  • Rakennusoikeutta kaikkiaan (KTY) n. 110 000 k-m², josta vapaana 52 000 k-m²
  • Tonttitehokkuus 0,3–0,5
  • Kaava mahdollistaa osalle tonteista 5-kerroksisen toimitilan rakentamisen.
  • tuotanto-/ toimitiloja teknologia- ja dataliiketoimintaan keskittyville yrityksille.

EKE-Rakennuksella on alueella toimitilahankkeita, joiden koot vaihtelevat 3000 ja 20 000 neliömetrin välillä.

Mitä tarjoamme?

Tarjoamme yrityksille uusia räätälöityjä, muuntojoustavia ja vastuullisia tuotanto- ja toimitiloja erinomaisella sijainnilla.

Kenelle?

Tarjoamamme kokonaisvaltaiset ratkaisut sopivat erityisen hyvin esimerkiksi erilaisille teknologia- ja dataliiketoimintaan keskittyville yrityksille.

Muutamia esimerkkejä: teknologiateollisuus, Cleantech, datan hallinta, laboratoriot, korkean jalostusasteen elintarviketilat sekä yritykset, jotka tarvitsevat toimistotilaa ja/ tai Showroomin tuotantotilojensa yhteyteen.

Westi 51 Yrityskylä, Kirkkonummi. Huomisen toimitilaa ylivertaisella sijainnilla.
Westi 51 Yrityskylä. Huomisen toimitilaa ylivertaisella sijainnilla.

Miten?

Suunnittelumme lähtee yksilöllisistä, vastuullisista ja kestävistä ratkaisuista. Suunnittelussa otamme huomioon rakennuksen koko elinkaaren, jotta voimme tehdä vastuullisia pitkälle kantavia päätöksiä käyttäjien, sijoittajien ja ympäristön kannalta. Samalla kartoitamme mahdollisuudet hyödyntää uusiutuvia energialähteitä. Käytettävät keinot ja ratkaisut valitsemme yhdessä asiakkaan kanssa.

Miksi uudisrakennus?

Uudisrakennukset pitävät paremmin lämpöä, kuluttavat niukemmin sähköä ja vettä, ovat tiiviimpiä ja hyödyntävät modernia talotekniikkaa. Kestävästi rakennetut ja muuntojoustavat rakennukset säilyttävät myös arvonsa.

Westi 51 Yrityskylä, Kirkkonummi. Huomisen toimitilaa ylivertaisella sijainnilla.

Hukkalämpöä kierrättämällä päästötöntä kaukolämpöä

West 51 alueelle sijoittuvat merkittävät teknologia-alan toimijat, kuten Microsoftin datakeskus ja Fortumin lämpöpumppulaitos, mikä luo alueelle synergiaa ja mahdollisuuksia yhteistyöhön alan toimijoiden kanssa. Fortumin lämpöpumppulaitos pystyy hyödyntämään Microsoftin tuottamaa hukkalämpöä ja tuottamaan päästötöntä kaukolämpöä.

Hukkalämmön kierrättämisellä on merkittävä ilmastovaikutus, ja yhdessä lämpöpumppujen kanssa ison datakeskuksen hukkalämmöllä voidaan tuottaa merkittävä osa alueen kaukolämpötarpeesta, jota voidaan käyttää alueelle rakentuvissa tuotanto- ja toimitiloissa.

Sujuva sijainti Espoon kainalossa

West 51 sijaitsee strategisesti pääkaupunkiseutua ympäröivän Kehä III:n ja vilkkaan Länsiväylän risteyksessä.

Sijainti Espoon naapurissa, juna- ja metroaseman välissä mahdollistaa alueelle sujuvat liikenneyhteydet. Länsiväylää pitkin Espoossa sijaitsevaan kauppakeskus Iso-Omenaan ajaa noin 10 minuutissa. Junalla matka taittuu Helsinkiin ja lentokentälle noin puolessa tunnissa.

Kirkkonummi kuuluu Helsingin joukkoliikenteen alueeseen. Myös pyöräilijät arvostavat alueen hyviä kevyen liikenteen reittejä.

.

Masalan
juna-asema
3 km
Kivenlahti
Metro-asema
5 km
Lentokenttä
35 km
Kauppakeskus
Iso Omena
11 km

Liikennöitävyys ja näkyvyys Länsiväylän varressa ovat huippuluokkaa

West 51 alue kuuluu kokonaisuuteen, jossa kaikki tarvittava on saavutettavissa 20 minuutin sisällä – tämä sisältää asumisen, työpaikat, palvelut, virkistyksen ja luontokohteet. West 51 tarjoaa paitsi kestävää liikkumista myös yhteisön, joka innostaa teknologiosaamisen kehittämiseen.

West 51 yhdistää monenlaiset toimijat, mahdollistaen niin tuotanto-, toimisto- että datakeskustilojen sijoittumisen alueelle.
West 51 yhdistää monenlaiset toimijat, mahdollistaen niin tuotanto-, toimisto- että datakeskustilojen sijoittumisen alueelle.

West 51 alueen 360-ilmakuvat

Tutustu alueeseen tarkemmin ilmakuvalinkkien kautta.

Ota yhteyttä!

Kerro, millaisia tulevaisuuden tavoitteita teillä on.
Me kuuntelemme, ideoimme ja toteutamme alueelle yhdessä kanssanne yrityksenne liiketoiminnan tarpeisiin suunnitellut toimitilat tai tuotantotilat. Alueelle mahtuu useita edelläkävijöitä ja sitomaton tonttijako mahdollistaa erilaajuisia toimitiloja asiakkaiden tarpeiden mukaan räätälöityinä.