Asunto Oy Töölön Castellum, Helsinki

Topeliuksenkatu 16, 00250 Helsinki

Asuntojen määrä61
Asuntojen koko36-128 m² m2
Valmistuminen31.10.2023

MYYTÄVÄT ASUNNOT HELSINKI

Muuttovalmiit kaupunkikodit Töölön sydämessä

Töölön upeat kodit ovat valmistuneet ja muutto uuteen omaan kotiin voi alkaa!
Taloyhtiössä on enää muutamia asuntoja myynnissä.

Asunto Oy Töölön Castellum, Helsinki valmistui keskeiselle paikalle omalle tontille Taka-Töölöön,
osoitteeseen Topeliuksenkatu 16, Helsinki. Taloyhtiö koostuu kolmesta asuinrakennuksesta: Topeliuksenkadun suuntaisesta kahdeksankerroksisesta Herttuattaresta ja sisäpihan neljäkerroksisista Välskäristä ja Paronista. Talojen suojaan muodostuu vehreä puistomainen sisäpiha. Taloyhtiö sulautuu arkkitehtuuriltaan saumattomasti ympäröivään kaupunkimiljööseen. Uudiskohteessa asuntoja on kaiken kaikkiaan 61.

Tutustu muuttovalmiisiin asuntoihin ja sovi oma esittelyaikasi asuntomyynnistä
09 6130 3450 tai asuntomyynti@eke.fi

Tervetuloa esittelyyn sunnuntaina 14.4.2024!

Tule tutustumaan Töölön muuttovalmiisiin koteihin sunnuntaina 14.4.2024. klo 14.00–14.30 osoitteeseen Topeliuksenkatu 16, Helsinki.

Tarjolla enää muutama tyylikäs kaupunkikoti lokakuussa valmistuneesta yhtiöstä.

Klassiset sisustusmateriaalit sopivat rakennuksen ajattoman tyylikkääseen Töölöläis-arkkitehtuuriin ja viimeistelevät tämän kokonaisuuden.

Ladattavat materiaalit

Rakennuksen faktat

 • 3 taloa, yhteensä 61 asuntoa Helsingissä
 • Asuntokoot 36 m² yksiöistä 4-5h 128 m² huoneistoihin
 • 2 liiketilaa (Herttuatar talossa)
 • Oma tontti
 • Penthouse-asunnot ylimmissä kerroksissa, jossa kattoterassit
 • Muissa asunnoissa lasitetut parvekkeet
 • Hyvät yhteiset tilat
 • Pakettipalveluhuone -tilavaraus
 • Moderni pysäköintihalli
 • Kulunhallintajärjestelmän avulla asukkaat voivat operoida rakennuksen
  ulko-ovia, hissejä ja ovipuhelinta älypuhelimellaan.
 • Taloyhtiö valmistunut 31.10.2023.

Töölö – kaupunkiasumista parhaimmillaan

Töölö on turvallinen asuinalue omassa rauhassaan kävelyetäisyydellä pääkaupungin sykkeestä. Töölössä kaikki on lähellä. Asuinalue tarjoaa asukkailleen kattavat palvelut, lukuisia päiväkoteja sekä arvostettuja kouluja ja vertaansa vailla olevat puitteet vapaa-ajan viettoon. Monipuoliset kivijalkaliikkeet ja kahvilat rikastuttavat palvelutarjontaa ja kaupunkikulttuuria entisestään.

lähikauppa
350m
Raitiovaunu-
pysäkki

500m
apteekki
500m
Sairaala
900m
Kirjasto
350m
Korjaamo Kino
Töölö

450m

Asunto OY TÖÖLÖN CASTELLUM, HELSINKI

Tutustu Töölön myytäviin koteihin

Arkkitehdin sanat

Asunto Oy Töölön Castellum, Helsinki sijoittuu keskeiselle paikalle Töölön kaupunginosaan kahta eri mittakaavaa edustavan korttelialueen rajapintaan. Kortteli on osa valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä. Rakennusten ajaton, hillitty arkkitehtuuri noudattaa ympäröivän rakennuskannan mittakaavaa, ikkunoiden rauhallinen rytmitys sekä pihalle suuntautuvat parvekkeet on sovitettu töölöläiseen henkeen. Korttelin keskeinen piha-alue on luonteeltaan vehreä ja puistomainen.

Asuntojen selkeät pohjaratkaisut muuntuvat moniin elämäntilanteisiin ja huonetilat ovat väljästi mitoitettuja. Lähes katon rajaan ulottuvista ikkunoista tulvii valoa syvälle asuntoon. Myös sisätilojen ja yksityiskohtien ratkaisuissa on huomioitu paikan henki. Asuntojen materiaalit ovat korkealuokkaisia ja sisustukset huolellisesti suunniteltuja. Rakennusten ulkoseinät ovat paikalla muurattuja ja yksiaineisia, välipohjat ovat paikalla valettua betonia, jolloin huonetilojen kattopinnat ovat tasaiset ilman näkyviä saumoituksia. Myös lämpöpatterit on valittu töölöläisen funkistalon hengen mukaan. Parvekkeet suuntautuvat rauhalliselle korttelipihalle ja ovat lasitettuja. Ylimpien kerrosten penthouse-asunnoissa on avoimet terassit parhaisiin ilmansuuntiin.

Sijainti kantakaupungissa keskustan tuntumassa on oivallinen ja helppo, yhteydet joka suuntaan ovat luontevia. Uusi raitiovaunulinjaus on suunniteltu kulkevaksi Topeliuksenkatua pitkin.

Kirsi Korhonen
arkkitehti SAFA

Asunto Oy Töölön Castellum, Helsinki. Olemme suunnitelleet ajattoman tyylikkäitä ja kauniita uusia koteja.

Ajattoman kaunis uusi koti

Olemme suunnitelleet ajattoman tyylikkäitä ja kauniita uusia koteja. Koteja, joiden sisustus on viimeistelty korkealaatuisin materiaalein.
Klassiset sisustusmateriaalit sopivat rakennuksen ajattoman tyylikkääseen Töölöläis-arkkitehtuuriin ja viimeistelevät tämän kokonaisuuden.

Vaalean raikas tammi, moderni valkoinen ja ylellinen keraaminen marmori luovat materiaalipaletin perustan, johon on helppo lisätä mieleisiä elementtejä.

Klassiset sisustusmateriaalit sopivat rakennuksen ajattoman tyylikkääseen Töölöläis-arkkitehtuuriin ja viimeistelevät tämän kokonaisuuden.

Pysäköintihalli ja taloyhtiön yhteiset tilat

Taloja yhdistää kellarikerros, jonka kautta kulku autohalliin tapahtuu. Autohallin lisäksi kellarikerroksessa
sijaitsevat tekniset tilat sekä yhtiön yhteistilat: väestönsuoja, pesula, kuivaushuoneet, lastenvaunu- ja irtaimistovarastot
sekä kuntosali ja toinen yhtiön saunoista. Herttuatar talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat liiketilat (77 m², 43 m²), jätehuone, ulkoiluvälinevarasto, toinen yhtiön saunoista, yhtiön lounge-tila ja pakettipalveluhuone -valmius. Välskäri ja Paroni talojen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee lisää ulkoiluvälinevarastoja.

Todellinen kivitalo Töölössä, Asunto Oy Töölön Castellum, Helsinki

Viihtyisä Töölö asuinalueena

Töölö on yksi Suomen arvostetuimpia asuinalueita Helsingin keskustan välittömässä läheisyydessä. 1900-luvun alussa aloitetun kaupunginosan rakentamisessa tavoiteltiin yhtenäistä kaupunkikuvaa, jossa yksittäiset rakennukset noudattavat yhteisesti sovittuja linjauksia aina kerroskorkeudesta kattomuotoihin. Merkittävin rakennusvaihe ajoittui 1920- ja 1930-luvuille, joista tarinaa kertovat tänäkin päivänä Töölölle tunnusomaiset 20-luvun klassiset tiilitalot sekä 30-luvun vaaleat funkkistalot.

Töölö tunnetaan hurmaavien kivijalkaliikkeiden reunustamista umpikortteleistaan, joiden rauhalliset sisäpihat kätkevät sisäänsä ainutlaatuisia kaupunkiympäristöjä salattuine puutarhoineen. Kaupunkikuvallisesti korkeatasoiselle alueelle on sijoittunut myös useita kansallisesti ja kansainvälisesti merkittäviä julkisia rakennuksia kuten Ooppera- ja Finlandia-talo, Suomen Kansallismuseo sekä Olympiastadion.

Töölö on yksi Suomen arvostetuimpia asuinalueita Helsingin keskustan välittömässä läheisyydessä

Tutustu Töölön myytäviin asuntoihin

Löydä uusi kotisi

Tulevia uudisKohteita

Uusia koteja suunnitteilla Kirkkonummelle ja Espooseen

Tutustu EKEn suunnitteilla oleviin asuntoihin ja ilmoittaudu samalla VIP-rekisteriimme, niin saat ensimmäisten joukossa tietoa ennakkomarkkinoinnin alkaessa.

Tältä sivulta löydät tulossa olevat uudet asuinalueet ja korttelit, joihin suunnittelemme uusien kotien rakentamista. Meille on tärkeää, että uusi alue tuntuu kotoisalta heti alusta alkaen, siksi panostamme pihapiirin ja asuinkorttelin viihtyisyyteen jo suunnitteluvaiheessa.

Tervetuloa tutustumaan suunnitteilla oleviin uusiin koteihin!