Kohtuuhintainen EKE Loft perheelle – Verkkosaaren Artus

Kaupallinen yhteistyö. Artikkelin on kirjoittanut bloggaaja Natalia Salmela

Kirjoittelin hetki sitten Helsingin Verkkosaareen rakentuvasta Verkkosaaren Artus -yhtiöstä, jossa yhdistyvät loftin ja uudiskohteen parhaat palat. Osallistuin puolihitas-arvontaan itsekin havitellessani upeaa, 4 metriä korkeaa loft-asuntoa kaupungin pelipaikoilta. Valitettavasti arpaonni ei tällä kertaa osunut kohdalle haluamani kokoiseen asuntoon – hakijoita oli runsaasti. En siis todellakaan ollut ainoa, joka löysi EKE Loftin ihanuuden – ihan ymmärrettävistä syistä.

Hyviä uutisia kuitenkin etenkin isompaa asuntoa etsiville: Verkkosaaren Artus -kohteessa on vielä muutamia n. 60-80-neliöisiä asuntoja vapaana! Kurkkaa vapaat, ennakkomarkkinoinnissa olevat asunnot täältä.

Nata Salmelan loft koti Helsingissä
Nata Salmelan loft koti Helsingissä
Nata Salmelan loft koti Helsingissä
Nata Salmelan loft koti Helsingissä

Itselläni on kokemusta sekä isommista, että pienemmistä EKE Lofteista. Kun muutin vastavalmistuneeseen, 87-neliöiseen ja 41-neliöisellä parvella varustettuun EKE Loftiini, niin olin lapseton sinkku. Asunto palveli hienosti menevän kaupunkilaisen tarpeita: järjestin juhlia, tein töitä pitkän keittiöpöydän ääressä, linnoittauduin parvelle katsomaan leffoja.

Pian EKE Loftiini muutti ensin uusi avopuolisoni, sitten hänen 1,5-vuotias lapsensa ja pian odotimmekin jo toista lasta. EKE Loft taipui nopeasti kasvavan perheen tarpeisiin ja muuttui sinkkuboksista väliseinillä ja liukuovilla loppujen lopuksi neliöiksi. EKE Loftin korkeus mahdollisti asunnon pohjaratkaisun luovan suunnittelun ja tilankäytön: parvelle tehtiin makuuhuone, josta telkkarihuone rajattiin omaksi alueekseen. Vaatesäilytys järjestyi parvelle ja parven alle mahtui toinen makkari keittiön ja olohuoneen ollessa edelleen yhtä isoa ja avaraa tilaa. Asuntoon olisi mahtunut tarvittaessa enemmänkin makkareita, sillä vain mielikuvitus (ja ilmanvaihtoasiat heh) on rajana seinien paikkoja loftissa suunniteltaessa.

Nata Salmelan loft koti Helsingissä
Nata Salmelan loft koti Helsingissä
Nata Salmelan loft koti Helsingissä
Nata Salmelan loft koti Helsingissä

No, miksi juuri Verkkosaaren Artus perhekodiksi?

Kokemukseni mukaan etenkin perheet, joissa on pieniä lapsia haluavat viettää keskenään aikaa yhdessä. Toiveajattelua on lasten leikkiminen omissa sopeissa: askartelut, legot, palapelit ja kotiläksyt valuvat yleensä keittiönpöydän ääreen. Enkä puhu vain lasten puolesta, sillä itsekin tykkää naputtaa sähköposteja tarkkaillen samalla mitä herkkuja lieden ääressä hääräävä puolisoni kokkailee.

Etenkin lapsiperheiden asumista pk-seudulla ohjaa tilantarpeen lisäksi budjetti. Verkkosaaren Artus on puolihitas, joka tarkoittaa sitä, että hinta on ekalla ostokierroksella säännelty ja tämän jälkeen asunnon voi myydä seuraavalle markkinahintaan. Eli todennäköisesti EKE Loftista on luvassa mukavaa tuottoa, sillä arvonnousua mahdollistaa sekä raakapintaisen asunnon remontointi mieleisekseen, että Verkkosaaren alueen kehitys.

Verkkosaaren Artus, loft-kodit
Havainnekuva Verkkosaaren Artus, loftasuntojen uudiskohde Helsingissä.
EKE Loft havainnekuva luovutuksesta. Lattiassa on db-matto, märkätilat valmiina ja betoniseinät pölykäsitelty.

Verkkosaaren Artus -loftit ovat alueen muita uudiskohteita edullisempia: näiden puolihitas-asuntojen velattomat neliöhinnat pyörivät 6000€/neliö molemmin puolin isompien asuntojen ollessa luonnollisesti neliöhinnaltaan edullisimpia. Kun asuntoon lisäksi rakentaa ns. nukkuma- tai varastoparven, niin samaan neliöhintaan saa lisää toimintoja asunnolle: makuusopen, työnurkkauksen, leffapesän, lasten leikkinurkan, säilytystilaa. Keksi itse lisää!

Havainnekuva Verkkosaaren Artus, uudiskohde Helsingissä.
Havainnekuva Verkkosaaren Artus, uudiskohde Helsingissä.

Kohtuuhintainen uusi loft-koti

Hinnan ja loftimaisen ihanan fiiliksen lisäksi parasta on, että EKE Loftin saa itse suunnitella ja rakentaa loppuun. Asunto luovutetaan raakapintaisena eli niin, että märkätilat on tehty, keittiössä on varaukset olemassa ja seinät sekä katto ovat jätetty raakabetonille. Asukas saa itse suunnitella ja toteuttaa rempan eli käytössä uudiskohteeseen saa juuri sellaisen keittiön, lattian, väliseinät ja seinän sävyt, jotka haluaa.  Tai sitten jos väliseiniä ei halua, niin niitä ei tarvitse rakentaa lainkaan! Tai voi rakentaa lasiset seinät tai puurimaseinät. Ah, vaihtoehtoja on niin paljon! Mielestäni on tosi hienoa, että kun uuden asunnon ostaa, niin siitä voi aidosti tehdä itsensä näköisen.

Asunto Oy Verkkosaaren Artus on suunniteltu niin, että neljän metrin huonekorkeuteen mahtuu nukkumaparvi ja arkkitehti on piirtänyt jo valmiiksi ehdotuksia esimerkiksi keittiön pohjalle. Omasta kokemuksestani voin kertoa, että EKE Loftien remontti on ollut elämäni nopeimpia ja kivempia. Oma 51-neliöinen EKE Loftini valmistui remontista vain 1,5 viikossa. Lattian, keittiön ja vaatekaappien asennus ei kauan vienyt, kun ei tarvinnut piikata tai purkaa. Uudet parketit ja kaapistot sisään ja muutama työpäivä nakuttelua – se oli siinä.

Tekemällä rempan itse voi säästää rahaa niin materiaalien ja kalusteiden valinnassa kuin työssäkin. Vaikket olisi käsistäsi kätevä, niin valitsemassa lattiaan esimerkiksi hyvän hinta-laatusuhteen omaavan vinyylilankun, kodinkoneet kampanja-alennuksella tai kohtuuhintaisen keittiön, säästät parhaimmillaan tonneja.

Havainnekuva Verkkosaaren Artus, loft asuntojen uudiskohde Helsingissä.
Havainnekuva Verkkosaaren Artus, uudiskohde Helsingissä.
Havainnekuvat Asunto Oy Verkkosaaren Artus, EKE Loft

Loistava sijainti myös perheellisille

Verkkosaaren Artus rakentuu Kalasataman metropysäkin ja merenrannan läheisyyteen Verkkosaareen. Kalasataman ja Verkkosaaren alueilla asuu paljon lapsiperheitä. Alueelle on jo nyt noussut esimerkiksi upouusi päiväkoti ja lisää palveluja on luvassa. Vieressä on REDI:n kauppakeskus, Teurastamon urbaani miljöö lukuisine ravintoloineen ja kivenheiton päässä on kaikki Kallion ja Vallilan palvelut, putiikit ja kahvilat. Ulkoilemaan ja uimaan pääsee lähellä olevalle Mustikkamaalle. Nappaamalla metron pääsee muutamissa minuuteissa Helsingin keskustaan.

Vaikka omaan kotiin ei mielestäni tarvitse suhtautua sijoituksena, niin alueen kehitys ei ainakaan tee hallaa EKE Loftien neliöhinnoille, päinvastoin. Lisäksi perheasunnoille on Helsingissä jatkuvaa tarvetta – aina joku saa lapsia ja tarvitsee lisää neliöitä oli markkinatilanne mikä hyvänsä.

Havainnekuva Verkkosaaren Artus, loft asuntojen uudiskohde Helsingissä.
Asunto Oy Verkkosaaren Artus, Kalasatamassa sijaitseva EKE Loft kerrostalo
Havainnekuvat Asunto Oy Verkkosaaren Artus, EKE Loft

Verkkosaaren Artus -yhtiön suurimmat loftit ovat 80,5 neliöisiä eli taipuvat erinomaisesti lapsiperheen tarpeisiin nukkumaparvella ja parilla väliseinällä erotettuna. Katso vapaana olevat asunnot TÄÄLTÄ. Verkkosaaren Artus -yhtiön 1. vaiheen arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2024. Ole yhteydessä suoraan EKE-Rakennuksen asuntomyyntiin asuntoja koskien.

Jos olet aina haaveillut loft-elämästä, haluat upean kodin ja potentiaalisen tuoton pääomallesi, niin Asunto Oy Verkkosaaren Artus on erittäin hyvä vaihtoehto, jossa kaikki edellä mainitut kriteerit täyttyvät. Nykyistä markkinatilannettakaan ei kannata säikähtää, sillä talon valmistuessa, tilanne voi olla jo täysin toisenlainen. Tämän jutun kirjoitushetkellä euribor on reippaassa laskussa ja lisäksi varainsiirtovero laskee 0,5 yksiköllä vuonna 2024, mikä tuntuu positiivisella tavalla kukkarossa etenkin isompaa asuntoa ostettaessa.