Unelmien loft – EKE Loft Verkkosaaren Artus

Unelmien loft – EKE Loft Verkkosaaren Artus

Kaupallinen yhteistyö. Artikkelin on kirjoittanut bloggaaja Natalia Salmela

Vuonna 2019 valmistui unelmieni koti Helsingin Kruunuvuorenrantaan. EKE-Rakennuksen asuntokonsepti EKE Loft oli ja on edelleen erittäin upea ratkaisu kaikille meille, jotka haluamme asua uniikissa, itse suunnittelemassamme kodissa. Olen aina haaveillut asuvani loftissa ja EKE Loftissa se onnistui. Vaikka tilapäisesti muutimme nyt toisaalle, niin omaa hartaudella suunnittelemaani loftia en ole myynyt. Mielikuvissani muutan loftiin takaisin, kun elämäntilanne pikkulapsiperheessä rauhoittuu ja pääsen taas nauttimaan avaran huonejaon, korkean katon, jättikokoisten ikkunoiden ja raakabetoniseinien tuomasta miljööstä.

Natan loft-koti Helsingin Harkko
Natan loft-koti
Natan loft-koti
Oma EKE Loftini valmistui 2019 Helsingin Kruunuvuorenrantaan

Ja nyt ilouutisia kaikille loft-elämästä haaveileiville! EKE-Rakennus alkaa nimittäin rakentamaan uutta EKE Loft -asuintaloa Helsingin Verkkosaareen, woohoo! Asunto Oy Verkkosaaren Artus -kohteen ennakkomarkkinointi on juuri alkanut ja kannattaa liittyä EKE-Rakennuksen asiakasrekisteriin täällä lisätietoja ja kohteen esitteen saamista varten. Puolihitas-arvonta suoritetaan 20.11.2023, joten ennen sitä ehtii tutustua kohteeseen.

Verkkosaaren Artus, loft-kodit
Havainnekuva Verkkosaaren Artus, loft asuntojen uudiskohde Helsingissä.
Havainnekuvat Asunto Oy Verkkosaaren Artus, EKE Loft

No, miksi juuri Verkkosaaren Artus? Hyviä syitä on sekä taloudellisia, että asuinmukavuuden näkökulmasta useita.

Ensinnäkin. Lofteja on Helsingissä ja Suomessa todella vähän, vain kourallinen. Korkea huonekorkeus, joka Verkkosaaren Artuksessa nousee neljään metriin, on upea elementti, jota ei kerrostalossa yleensä saa. Uudet omakotitalot rakennetaan usein korkeiksi olkkarin kohdalta, joten EKE Loftissa saa omakotitalomaisen jylhää fiilistä urbaanisti, kivenheiton päässä REDI:n kauppakeskuksesta ja metropysäkiltä.

Loftin harvinaisuus on lisäksi asia, jolla erottuu asuntomarkkinoilla kaikista muista asunnoista ja uudiskohteista. Aina löytyy ihmisiä, jotka viehättyvät raakabetoniseinistä, korkeista katoista ja yhtenäisistä tiloista. Jos joskus asunnon päättääkin myydä, niin se ei varmasti tule olemaan kovin hankalaa. Omasta kokemuksestani tiedän miten haluttu loft on asuntona. Kun laitoin toisen omistamistani EKE Lofteista vuokralle, niin sain yhden illan aikana yli 80 (!!!) vuokrahakemusta siihen.

Havainnekuva Verkkosaaren Artus, loftasuntojen uudiskohde Helsingissä.
EKE Loft havainnekuva luovutuksesta. Lattiassa on db-matto, märkätilat valmiina ja betoniseinät pölykäsitelty
Havainnekuva Verkkosaaren Artus, uudiskohde Helsingissä.
Asunto Oy Verkkosaaren Artus, Kalasatamassa sijaitseva EKE Loft kerrostalo

Toiseksi. EKE Loftin saa itse suunnitella ja rakentaa loppuun. Asunto luovutetaan raakapintaisena eli niin, että märkätilat on tehty, keittiössä on varaukset olemassa ja seinät ovat jätetty raakabetonille. Asukas saa itse suunnitella ja toteuttaa rempan eli käytössä uudiskohteeseen saa juuri sellaisen keittiön, lattian, väliseinät ja seinän sävyt, jotka haluaa. Tai sitten jos väliseiniä ei halua, niin niitä ei tarvitse rakentaa lainkaan!

Asunto Oy Verkkosaaren Artus on suunniteltu niin, että neljän metrin huonekorkeuteen mahtuu nukkumaparvi ja arkkitehti on piirtänyt jo valmiiksi ehdotuksia esimerkiksi keittiön pohjalle. Niistä voi halutessaan inspiroitua tai sitten toteuttaa villeimmät fantasiat.

Omaan loftiini tilasin esimerkiksi keittiön sekä kylppärin kalusteet puusepältä, asennutin sähkövedot kuparisiin putkiin sopimaan kuparisiin vesikalusteisiin ja myöhemmin puuseppä rakensi vielä puisia liukuseiniä asuntoon Japani-henkisesti.

Verkkosaaren Artus EKE Loftin arvontaan voit osallistua täältä liittymällä mukaan asiakaslistalle ja jatkamalla siitä keskusteluja EKE-Rakennuksen myyntitiimin kanssa.

Havainnekuva Verkkosaaren Artus, uudiskohde Helsingissä.
Havainnekuva Verkkosaaren Artus, loft asuntojen uudiskohde Helsingissä.
Havainnekuva Verkkosaaren Artus, uudiskohde Helsingissä.

Kolmas, eikä yhtään vähäpätöisin syy on se, että omien EKE Loftieni tapaan, myös Helsingin Artus on puolihitaskohde. Tämä tarkoittaa sitä, että rakennuttajalta ostaessa myyntihinta on säännelty ja asunnon voi vaikka seuraavana päivänä myydä itse mihin hintaan lystää. Eli suomeksi: puolihitas-kohteessa tuotto tulee olemaan hyvin todennäköinen, sanoisin jopa että tuotolta ei voi välttyä heh. Asunnon tuottoa voi lisätä myös itsetehty loppurakennus eli jos vasara pysyy yhtään käsissä, niin kustannuksissa voi säästää tekemä osittain tai kokonaan itse. Esimerkiksi keittiön kaapistoja voi koota ja lattiamateriaaleja asentaa jopa tällainen raksa-alan ulkopuolinen henkilö. Ja tietenkin tuoton potentiaalia lisää se, että Verkkosaari on kehittyvä alue kantakaupungissa ja jonka arvo tulee todennäköisesti nousemaan.

Eli puolihitas, remppa ja infra – kolme tärkeintä tapaa kasvattaa asunnon arvoa ovat kaikki läsnä.

Havainnekuva Verkkosaaren Artus, loft asuntojen uudiskohde Helsingissä.

Itse ostin 2019 kaksi EKE Loftia: toisen itselleni kodiksi ja toisen sijoitusasunnoksi. Harkitsen vakavasti myös Verkkosaaren Artus -loftin hankkimista. Tätä puoltaa etenkin se, että yhtiön pienimmät loftit ovat 39,5 neliöisiä eli täydellisen kokoisia esimerkiksi pariskunnalle keskustakodiksi. Yhtiön suurimmat loftit ovat 80,5 neliöisiä eli taipuvat lapsiperheen tarpeisiin nukkumaparvella ja parilla väliseinällä erotettuna.

Jos siis olet aina haaveillut urbaanista loft-elämästä, sinulla on visio miltä upouusi kotisi voisi näyttää ja haluat lisäksi laadukasta vastinetta rahoillesi ja potentiaalisen tuoton pääomallesi, niin Asunto Oy Verkkosaaren Artus on erittäin hyvä vaihtoehto, jossa kaikki edellä mainitut yhdistyvät. Nykyistä markkinatilannettakaan ei kannata säikähtää, sillä talon valmistuessa lähitulevaisuudessa, tilanne voi olla jo täysin toisenlainen.

Liity EKE-Rakennuksen asiakasrekisteriin VIP-asiakkaaksi ja saat ekana tietoa uudesta Verkkosaaren Artus -kohteesta. Minä olen jo rekistessä ja aion osallistua näiden loftien puolihitas-arvontaan, kunhan se aikanaan tulee 20.11.2023.

Asunto Oy Verkkosaaren Artus, Kalasatamassa sijaitseva EKE Loft kerrostalo