Sundsbergin yrityskylä on nyt West 51

Sundsbergin yrityskylä on nyt West 51

Tiedote 30.5.2023

Kirkkonummen Kolabackeniin ja sen ympäristöön rakentuva yrityskylä houkuttelee yrityksiä hyvillä kulkuyhteyksillä, vihreällä energialla ja perheystävällisellä ympäristöllä.

EKE-Rakennus on aloittanut Kirkkonummen Sundsbergiin rakennettavan West 51 -yrityskylän tonttien ja rakennussopimusten markkinoinnin suomalaisten yritysten lisäksi kansainvälisille toimijoille. Alue on yksi Helsingin seudun merkittävimmistä kehittämisalueista.

Yritysmaailman kiinnostus Kirkkonummea kohtaan on kasvanut viime vuosina selvästi, kertoo Kirkkonummen kunnanarkkitehti Tero Luomajärvi. Kirkkonummen kunta omistaa itse maata aika vähän, siksi yhteiset projektit ja hankkeet muiden maanomistajien kanssa ovat kunnalle erityisen tärkeitä. Sundsbergin alue on ollut EKE-Rakennuksen omistuksessa jo 1980-luvulta lähtien.

”Kirkkonummen kunnalla on kovat odotukset Sundsbergin uuden yrityskylän suhteen. Se on selkeästi korkeamman profiilin alue, joka erottuu hyvällä saavutettavuudella ja Masalan läheisillä palveluilla”, Luomajärvi kertoo.

Kirkkonummen kunnanvaltuuston hyväksymän kehityskuvan mukaan Sundsbergiin on tavoitteena rakentaa monipuolinen, kestävän liikkumisen alue, jossa asuminen, työpaikat, palvelut ja luonto muodostavat saavutettavuudeltaan 20 minuutin kaupunkikonseptin.

Sundsbergin yrityskylä eli West 51 sijaitsee pääkaupunkiseutua kiertävän Kehä III:n ja vilkkaan Länsiväylän kulmassa. Alueelle on suunnitteilla Microsoftin datakeskus, jonka hukkalämpö hyödynnetään alueen kaukolämpöverkossa.

Yrityskylän tontit ovat herättäneet jo paljon kiinnostusta. Alueelle odotetaan erityisesti työvoimavaltaisia yrityksiä, jotka tarvitsevat nopeita datayhteyksiä tai tehokasta sähkönsyöttöä. Toisaalta alue kiinnostaa yrityksiä, jotka haluavat toimia mahdollisimman hiilineutraalisti.

Kansainvälisiä sijoittajia palvelevan Bridge Propertiesin investointi- ja kehitysjohtaja E. Takashi Norris näkee, että Suomen maine luotettavana toimintaympäristönä, toimiva infrastruktuuri ja osaava työvoima kiinnostavat kansainvälisiä yrityksiä ja kiinteistösijoittajia.

”Sundsberg on hyvä paikka elää ja asua. Julkiset kulkuyhteydet ovat erinomaiset. Lähellä oleva luonto ja hyvät koulut houkuttelevat perheitä, mikä lisää ammattitaitoisten työntekijöiden ja osaajien motivaatiota hakeutua alueen yrityksiin töihin”, Norris sanoo.

Norrisin mukaan kiinteistösijoittamisessa ollaan astumassa uuteen aikaan. Energiatehokkuus, hiilijalanjälki ja ympäristön suojelu ovat nousseet perinteisten talousnäkökulmien rinnalle.

”Etsimme Sundbergiin erityisesti keskipitkän ja pitkän aikavälin sijoittajia, joiden ajattelussa korostuu ekologinen kestävyys, vastuullinen sijoittaminen ja sosiaalisen pääoman tuottaminen vihreillä ratkaisuilla, jotka hyödyttävät oman liiketoiminnan lisäksi ympäröivää yhteiskuntaa.”

Yrityskylän rakennustyöt alkavat vuoden 2023 aikana. EKEllä on alueella kahdeksan toimitilahanketta, joiden koot vaihtelevat 3000 ja 20 000 neliömetrin välillä. Joustava tonttijako mahdollistaa sen, että toimitilat voidaan suunnitella asiakkaan tarpeiden mukaan.

”Tuntuu todella hienolta nähdä, miten Sundsberg on ottamassa ison askeleen eteenpäin. Alueen kehittäminen on ollut tavoitteemme jo 1980-luvulta lähtien, ja nyt sinne alkaa rakentua uudenlainen yrityskylä, West 51. Koko alue kehittyy nyt vauhdilla yhteistyössä Kirkkonummen kunnan kanssa”, sanoo EKE-Rakennuksen toimitusjohtaja Tea Ekengren-Saurén.

Lisätiedot

Tea Ekengren-Saurén
Toimitusjohtaja, EKE-Rakennus Oy
0400 607 670
tea.ekengren@eke.fi

West 51 yhdistää monenlaiset toimijat, mahdollistaen niin tuotanto-, toimisto- että datakeskustilojen sijoittumisen alueelle.
Havainnekuva