Uusia koteja ihmisille, joiden sydämet sykkivät Töölölle

Uusia koteja ihmisille, joiden sydämet sykkivät Töölölle

Töölö inspiroi kaupunkielämän ja arkkitehtuurin ystäviä. Asunto Oy Töölön Castellum Helsingin rakennuttajaa se innoitti käyttämään perinteisiä rakennusmenetelmiä. Syksyllä valmistuvassa kohteessa on vielä vapaana muutamia kaupunkikoteja.

Helsingin kantakaupungissa sijaitseva Töölö on suosittu kaupunginosa, jonka henki ja arkkitehtuuri viehättävät monia. Taka-Töölöstä löytyy esimerkiksi Suomen yhtenäisin 1930-luvun asuinkerrostalokorttelien alue ja huomattavan monta puistoa: tunnetuimpina Sibeliuksen puisto ja Eläintarhan puisto.

Hesperian puistosta alkava Taka-Töölö kätkee sisäänsä ihan oman maailmansa, jossa lukuisat helsinkiläiset taiteilijat ja kirjailijat Tove Janssonista Mika Waltariin ovat asuneet ja vaikuttaneet. Ydinkeskustan museot ja palvelut ovat silti lähellä, samoin Meilahden sairaala-alue.

Kantakaupunkiin ja etenkin Töölöön rakennetaan harvoin uudiskohteita. Uudesta kaupunkikodista haavilevien kannattaa suunnata katseensa Taka-Töölöön Kirjailijanpuiston kulmille. Topeliuksenkadulle rakennetaan parhaillaan uudisrakennusta, joka täyttää monen asunnonostajan toiveet: ulkoseinät on paikallaan muurattu, lasitetut parvekkeet ovat sisäpihan puolella ja asuntojen pohjaratkaisut toimivat arjessa. Tontti on oma ja jokaisesta asunnosta löytyy kesähelteitä varten viilennys.

Asuntojen materiaalit ovat korkealuokkaisia ja sisustukset huolellisesti suunniteltuja.
Havainnekuva, taiteilijan tekemä visualisointi.

Asunto Oy Töölön Castellum Helsingin pääsuunnittelija, arkkitehti Kirsi Korhonen on tyytyväinen kaavaan ja tehtyihin ratkaisuihin. Kantavat seinärakenteet on tehty paikalla muuratuista tiilikennoharkoista ja myös välipohjat on paikalla valettu.

”Töölö on sijaintina poikkeuksellinen. Perinteinen tapa muurata paikalla sopi hyvin Töölöön ja alueen henkeen. Meiltä suunnittelijoilta se vaati monenlaisia yksityiskohtia ja mitoituksia työkuviin.”

Laatu näkyy monella tavalla myös asuntojen suunnittelussa: Isoista ikkunoista tulvii valoa syvälle asuntoihin. Klassiset sisustusmateriaalit ja huolella mietityt yksityiskohdat sopivat töölöläisen funkistalon henkeen ja ajattomaan arkkitehtuuriin. Ylimmästä kerroksesta löytyy muutama penthouse-asunto, joiden terasseilla on mukava istua iltaa ja ihailla auringon laskua kaupungin ylle.

”Pienet asiat vaikuttavat yllättävän paljon asumisen viihtyisyyteen kuten se, että porrashuoneen ympärillä ei ole montaa asuntoa. Tehokkuuden maksimointi ei ole asukkaiden kannalta hyvä asia. Tässä kohteessa laatu ja toiminnallisuus ovat tulleet ensin.”

Vastaavana suunnittelijana Kirsi Korhonen käy kohteessa säännöllisesti ja varmistaa, että kaikki yksityiskohdat rakennetaan suunnitelmien mukaan. Hänen mukaansa jokainen työmaakäynti on vahvistanut käsitystä, että työt tehdään hyvin ja laadukkaasti.

Asunto Oy Töölön Castellum Helsingin rakennuttaa EKE-Rakennus. Yli 60-vuotias perheyritys haluaa tehdä asioita aina vain paremmin. Töölöön rakennettava taloyhtiö on tästä hyvä esimerkki, kertoo EKEn toimitusjohtaja Tea Ekengren-Saurén.

”Töölö inspiroi meitä. Alueen henki ja olemassa oleva rakennuskanta ovat ainutlaatuisia, ja siksi halusimme vaalia perinteitä arkkitehtuurin lisäksi myös rakennustavassa. Kaikkea ei voi mitata rahassa.”

Taka-Töölöön Topeliuksenkadulle rakennettava taloyhtiö koostuu kolmesta asuinrakennuksesta, joissa on yhteensä 61 asuntoa. Valtaosa asunnoista on jo myyty. Tiilikennoharkoista paikalla muuratut ulkoseinät ovat jo valmiina ja kohde on muuttovalmis syksyllä 2023. Suositussa yhtiössä on vielä muutamia asuntoja vapaana.

Asiakkaiden arvostus on toimintamme kivijalka. EKE City tarjoaa yksilöllistä laaturakentamista, joka vastaa aidosti loppukäyttäjien asumisen tarpeisiin.
Havainnekuva, taiteilijan tekemä visualisointi.

Ota yhteyttä asuntomyyntiin ja toteuta asumisen unelmasi jo tänään!

09 6130 3450
asuntomyynti@eke.fi