Rakentaminen on vuorovaikutusta

Rakentaminen on vuorovaikutusta

Aurinko paistaa kesäkuisena aamuna täydeltä terältä, kun saavun työmaa-alueelle Espoon Piispanporttiin tapaamaan työpäällikkö Miikka Huhtamäkeä. Miikka kävelee vastaan iloisesti tervehtien ja kertoo rakenteilla olevasta korttelista.

Työpäällikkö Miikka Huhtamäki vastaa EKE-rakennuksella rakenteilla olevasta Piispanportin korttelista, johon on tulossa neljä asuinkerrostaloa. Tällä hetkellä markkinoinnissa ovat Piispanportin Helmi, Sointu ja Aura.

– Korttelirakentaminen luo modernia ja yhtenevää kaupunkikuvaa. Meillä on työn alla kolme rakennusta, joista yksi on rakenteilla ja kaksi suunnitteilla. Korttelirakentamisessa huomioidaan ympäristö ja alueen omaleimaisuus. Tavoitteena on rakentaa ihmisille monikäyttöisiä ja mukautuvia koteja, jotka joustavat erilaisten elämäntilanteiden mukaan, työpäällikkö Miikka Huhtamäki sanoo.

Uudiskohteiden suunnittelutyö alkaa yleensä jo vuosia ennen rakentamisvaihetta. Miikka on ollut mukana suunnittelun alkumetreiltä asti. Kokonaisuuden hallinta onkin hänen ammatissaan todella tärkeää.

– Olen toiminut vastaavana rakennusmestarina ja työpäällikkönä. Rakentaminen on ihmisten kanssa tekemistä ja vuorovaikutusta. Kokonaisuuksien hallinta ja se, kun näkee, miten jokin asia toimii käytännössä tekevät työstäni kiehtovaa. Työni on puhtaasti ihmisten ja asioiden johtamista sekä sovittujen päämäärien saavuttamista.

Mutkaton ja realistinen suhtautuminen asioihin helpottavat ihmisten kanssa toimimista ja tiimihenki on onnistuneen rakennusprojektin kulmakiviä.

– Suhtaudun asioihin asioina ja välillä mietin yön yli. Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja tartun ennakkoluulottomasti uusiin tilanteisiin, Miikka kertoo.

Kasvot rakentamiselle

Miikka Huhtamäki on rakennusalan kokenut konkari, ja hän on työskennellyt useiden alan toimijoiden palveluksessa – myös toimitilarakentamisen puolella. Asuntorakentaminen on kuitenkin vienyt mennessään.

– Rakennustyö vaatii tarkkaa suunnittelua ja kokonaistilanteen hallintaa. Rakennuksilla voidaan varautua moniin asioihin, kuten sääoloihin, mutta paljon on sellaisiakin tilanteita, joita ei voi ennakoida – ja niistä on vain päästävä eteenpäin, Huhtamäki sanoo.

Moderni korttelirakentaminen on tämän päivän trendi ja Piispanportin kortteli on hyvä esimerkki tästä suuntauksesta.

– Rakentamisessa jatkumo on tärkeää. Arvostan suuresti EKE-Rakennuksen pitkäjänteistä ja samalla ketterää toimintatapaa. Uusi toimitilamme The Loft House, Piispanportti 11:ssä on todellinen modernin betonirakentamisen taidonnäyte, josta saamme olla ylpeitä. Voin rehellisesti sanoa, että EKE-Rakennus on paras työpaikka missä olen työskennellyt, Miikka Huhtamäki hehkuttaa.

Tiimihenki kantaa

Miikka on ollut tyytyväinen myös rakennushankkeissa toimivaan tiimiinsä. Myös yritysjohto saa kiitosta.

– EKE-Rakennuksen johto on alan huippua ja vaikka kyseessä on suhteellisen pieni rakennusalan yritys, meillä näkyvät silti ison organisaation hyvät puolet päivittäisessä työssä. Arvostan myös vuorovaikutteisuutta ja avointa keskustelua. Rakentaminen on tiivistä tiimityötä – ja kaikkien hankkeessa mukana olevien tulee tietää missä mennään.

Korttelirakentamisessa on vahva aluerakentamisen leima ja samat ihmiset työskentelevät yhteisen päämäärän eteen.

– Rakennusalalla mukaudutaan kysyntään ja luodaan asumisen jatkumoa. On hienoa nähdä Piispanportin korttelin nousevan. Talot sulautuvat taidokkaasti maisemaan ja luovat samalla uutta, omaleimaista tunnelmaa asuinalueelle.

Teksti ja kuvat Riikka Hollo.