Päivä myynnin koordinaattorin matkassa

Päivä myynnin koordinaattorin matkassa: 101 avainta, tervetulolahjoja ja stailaamista

Uskoisitko, että vaikka myynnin koordinaattorin työhön kuuluu paljon tietokoneella tehtäviä hommia, ei yksikään työpäivä ole samanlainen? Pääsimme seuraamaan EKE-Rakennuksen myynnin koordinaattori Riikka Noran työtä yhdeksi päiväksi.

Marraskuisena maanantaina Riikka Noran työpäivä on alkanut jo ennen aamukahdeksaa. Seuraavan kahden päivän ajan luvassa on uusien yhtiöiden Piispanportin Soinnun ja Helmen avainten luovuttamista asuntojen uusille asukkaille.

Nora on valmistellut päiviä jo edellisellä viikolla. Suunnittelin päivien kulun, varasin tarvittavat tilat ja mietin, kuinka otan uudet asukkaat vastaan. Valmistelin myös kaikki tarpeelliset lomakkeet avainten luovutusta varten sekä hankin uusille asukkaille muuttolahjat, Nora kertoo.

Aamun ensimmäisen tunnin aikana Nora tarkistaa, että tarvittavat opasteet ovat paikoillaan ja että kulkureitit ovat kunnossa. Hän tarkistaa, että kaikki tarvittavat maksut ovat perillä ja että avaintenluovutuspiste sekä tarjoilut olivat valmiina uusia asukkaita varten.

Riikka Nora

Tervetuloa uudet asukkaat!

Kun kaikki on varmistettu, on aika toivottaa uudet asukkaat tervetulleeksi!

Kellon lyödessä yhdeksän Nora on valmis ottamaan uudet asukkaat vastaan. Kello kahteentoista saakka Nora luovuttaa avaimia uusille asukkaille luovutuspisteellä heidän uusiin koteihinsa, joita on yhteensä 101. Hän toivottaa asukkaat tervetulleeksi Piispanportin Sointuun ja Helmeen.

Pisteellä Riikka luovuttaa asukkaille avaimet, irtainvaraston lukon sekä kodin kansion, jossa on erilaisia käyttöohjeita. Hän varmistaa, että kaikki maksut ovat kunnossa sekä antaa jokaiselle uudelle asukkaalle muuttolahjan.

Usein asukkaat kyselevät neuvoa Noralta eri asioista rakennukseen ja uuteen kotiin liittyen: kuuluuko internet yhtiövastikkeeseen ja miten sen saa käyttöönsä? Kuinka sähköinen lukko toimii ja mistä pääsee parkkihalliin? Jos en tiedä jotakin asiaa sillä hetkellä, selvitän sen parhaani mukaan mahdollisimman nopeasti.

Muutaman asukkaan muuttolahja on unohtunut matkasta, ja Nora lähtee toimittamaan niitä viereiseen kortteliin. Haluamme, että asukkailla on mahdollisimman tervetullut olo kotiinsa, Riikka hymyilee.

Riikka Nora

Neuvoja lounastauolla

Nora lounastaa usein EKE-Rakennuksen toimistotilojen alakerrassa olevassa kahviossa, ja niin hän tekee myös kello kahdeltatoista. Vaikka lounas on hyvä aika rauhoittua ja viettää omaa aikaa, on Norasta mukava olla silti tavoitettavissa. Onneksi jäin paikan päälle, sillä eräällä asukkaalla oli kiireistä kysyttävää lämmityksestä. Neuvoin häntä ilomielin.

Stailausta esittelyä varten

Lounaan jälkeen tuttu kiinteistönvälittäjä ilmoittaa Noralle, että esittelyasuntoon on tulossa näyttö myöhemmin samana päivänä. Hän pyytää Noraa laittamaan paikat kuntoon asunnossa esittelyä varten. Kävin esimerkiksi oikomassa tyynyjä, asettelemassa kodin tekstiilejä sopiville paikoille ja yleisesti siistimässä paikkoja asunnolla. Olen opiskellut sisustussuunnittelijaksi sekä työskennellyt sisustusmyyjänä, joten asuntojen stailaus on lähellä sydäntäni. Stailaamisen jälkeen Nora palaa avaintenluovutuspisteelle ja tapaa uusia asukkaita työpäivän loppuun saakka.

Riikka Nora

Silmäys kalenteriin ja kohti kotia!

Päivän päätteeksi Nora vielä tarkistaa tärkeimmän työvälineensä, eli kalenterin. Myynnin koordinaattorina hän pystyy suunnittelemaan päivänsä itse, mistä hän pitää valtavasti. Seuraaville päiville on tiedossa muun muassa sisällöntuotantoa verkkosivuille, palavereja, ennakkomarkkinoinnissa olevan kohteen valmistelemista myyntiä varten sekä hintaseurannan päivittämistä.

Parasta myynnin koordinaattorin työssä on Noran mielestä juuri työtehtävien monipuolisuus.

Nautin työn liikkuvuudesta: en ole täysin kiinni työpöydässäni, vaan pääsen vierailemaan työmailla, toimittamaan asioita sekä tapaamaan asiakkaita.

Faktalaatikko:

Riikka Nora