Onnistunut rakentaminen vaatii tinkimätöntä asennetta

Onnistunut rakentaminen vaatii tinkimätöntä asennetta

Onnistunut rakentaminen vaatii hyviä tekijöitä, oikeaa suunnittelua sekä ennen kaikkea tinkimätöntä asennetta. EKE-Rakennuksen Eero Meriläisen kanssa on vaikea olla eri mieltä.

”Ihminen tekee laadun, ei mikään yritys. Laatu edellyttää hyvää yhteistyötä, intohimoa ja omistautumista rakentamiseen. Niin, ja tietenkin myös jatkuvaa valvontaa ja peräänantamattomuutta.”

Tällä hetkellä Meriläisen projekti Asunto Oy Töölön Castellum Helsinki. Mies toimii vastaavana työnjohtajana Helsingin vanhalle arvoalueelle nousevassa kiinteistössä.

”Talo on rakennettava sellaisella asenteella, että tehdään niin kuin itsellemme tehtäisiin”, Meriläinen tiivistää.

Eero Meriläinen

Meriläisellä on kymmenien vuosien kokemus rakentamisesta. Töölön kohde on ollut kokeneellekin rakentajalle haaste, sillä talon puolimetriset ulkoseinät on rakennettu kennoharkoista.

Töölössä nähtiin taas vanha totuus: hyvin valmisteltu näyttää helpolta.

”Ensimmäinen kerros tehtiin puhtaasti laskutyönä, jossa kävimme vielä yksityiskohtaisesti läpi harkkomuurauksen yksityiskohtia, laatuvaatimuksia ja mahdollisia muutoksia telinetöihin. Tämä palveli meitä erinomaisesti jatkossa ja työt etenivät rungon osalta aikataulussa loppuun saakka.”

Meriläiselle Asunto Oy Töölön Castellum Helsinki on työmaa, jollaista ei kovin usein tule vastaan. Ainutlaatuisuutta lisäävät kennoharkot, jotka vaativat tavallista enemmän käsityötä. Se tekee talosta rakentajan talon.

”Suora seinä on helppo, mutta täällä jonkun verran olevat kulmat vaativat paljon räätälöintiä. Teimme ensin erilaisista kulmista malliladonnat ja koesahaukset muurariliikkeen tallilla ennen rakentamista.”

Asunto Oy Töölön Castellum, Helsinki. Olemme suunnitelleet ajattoman tyylikkäitä ja kauniita uusia koteja.

Ota yhteyttä asuntomyyntiin ja toteuta asumisen unelmasi jo tänään!

09 6130 3450
asuntomyynti@eke.fi