Asukkaan EKE Loft tarina – Olli Laine

Artikkelin on kirjoittanut bloggaaja ja EKE Loft -asukas Natalia Salmela

Alkuun hieman taustaa. Tutustuin tämän tarinan pääsankariimme Olliin viime kesänä Hyvinkäällä yhteisten ystävien kautta. Leppoisa ja avoin nuori mies teki vaikutuksen puhumalla järkeviä muun muassa ura- ja asuntoasioista, siitä juttu lähtikin lentämään. Myöhemmin selvisi, että Olli on tuttu myös hieman suuremmalle osalle kansasta, hän on nimittäin spontaanina ja seikkailunhaluisena ihmisenä osallistunut Ensitreffit alttarilla -ohjelman kuvauksiin ja täräyttänyt sitä kautta naimisiin ennestään tuntemattoman ihmisen kanssa. Kuulostaa juuri niin hullulta kuin mitä itsekin voisin tehdä, löysin siis välittömästi Ollista sielunkumppanin.

Nopeiden parisuhdeliikkeiden lisäksi minua ja Ollia yhdistää myös EKE Loft. Taidan itse asiassa kulkea Ollin jalanjäljissä, hän on nimittäin ehtinyt jo ostaa, remontoida, asua ja myös myydä oman loftinsa Vantaan Kivistöstä. Juttelin omissa tupareissani Ollin kanssa EKE Loft -asumisesta, miehellä taisi olla hieman ikävä huonekorkeutta ja avaria tiloja.

Annetaan kuitenkin Ollin kertoa itse oman tarinansa.

Ollin asukastarina loft-kodista.

Heissuli Olli. Kuka olet ja mitä puuhaat?

Olen Olli Laine ja olen töissä rahoitusalalla. Minut on voitu bongata vuosien varrella mm. eräästä tositv-ohjelmasta, jossa saatettiin mennä naimisiin. Olen kotoisin Lahdesta ja Lappeenrannan kautta päädyin pääkaupunkiseudulle töiden perässä. Erilaiset urheiluaktiviteetit kiinnostaa, tykkään viettää myös aikaa kavereiden kanssa ja rentoutua kiireisen työn vastapainoksi.

En tiedä miksi kaikki tuntuvat olevan pk-seudulla aina niin kiireisiä, ehkä se on tämä elämäntilanne. Oma työni on paikoitellen stressaava ja kiireinen. Olen huomannut, että tässä iässä, kohta 36-vuotiaana, ei enää kaipaa kauheasti vilskettä ympäristöön, vaan astetta rauhallisempaa menoa. Rauhallinen asuinalue onkin hyvää vastapainoa kaikille velvoitteille ja menoille. Kivistössä tämä toteutui hyvin, esimerkiksi metsä alkoi heti talon vierestä.

Kerro sinun asumistarinasi, kuinka päädyit EKE Loftiin?

Koen, että omistusasunto on tärkeä osa elämää ainakin jossakin vaiheessa. Se tuo turvaa ja pysyvyyttä. Oma koti on vakio ja muuttumaton osa elämä, josta ei tarvitse murehtia. Uudiskohde tuo tällaista jatkuvuutta, sillä muutoksia ei tule pitkään aikaan ja eläminen on huoletonta. Ei ole esimerkiksi hektisiä remontteja viemässä vapaa-aikaa.

Ostin ensimmäisen asuntoni Jyväskylästä, muutin sinne töiden perässä pariksi vuodeksi. Silloin alallani oli vähän huono työtarjonta Helsingissä. Jyväkylässä sen sijaan asui tuttuja ihmisiä ja sinne oli helppo muuttaa myös siksi, koska kaupunki oli opiskeluajoilta tuttu. Elämä vakiintui, oli kiva ostaa eka kämppä sieltä.

Sitten osallistuin tv-ohjelmaan ja menin naimisiin, siinä hetken huumassa ja naimisissa ollessani muutin pk-seudulle. Tärkeää oli kuitenkin saada sellainen työpaikka josta tykkään. Sattuma puuttui peliin ja yrityksemme osti toisesta yrityksestä osuuden, minulle tarjoutui tilaisuus siirtyä Helsinkiin. Myin ekan asuntoni, mutta nyt kun mietin, niin se oli vään tyhmästi tehty. Asunto olisi kannattanut jättää sijoitusasunnoksi.

Muutin Helsingissä tilapäisesti vuokralle ja aloin etsiä omaa kotia. Hankin ensimmäisen pk-seudun omistusasuntoni Vantaan Kivistöstä, kyseessä oli EKE Loftin. Asuin loftissa useamman vuoden. Sitten elämäntilanteen muuttuessa myin asunnon, jäin kaupoista voitolle. Kaiken kaikkiaan loft-aikakausi oli erittäin mieluinen.

Kuinka löysit EKE Loftin?

Kävin katsomassa asuntoja myös muualta, esimerkiksi Tikkurilasta, mutta Kivistö tuntui kiinnostavammalta asuinpaikalta. Sieltä oli myös paremmat julkiset kulkuyhteydet. Tämä oli minulle tärkeää, sillä en omista autoa ja kuljen niin työmatkan kuin vapaa-ajan matkatkin vain julkisilla. Kaiken kukkuraksi eräs kaveripariskunta sattui asumaan aivan naapurissa. He houkuttelivat muuttamaan ja teimme remontit samaan aikaan.

Ollin loft-koti Vantaan Kivistössä

Eli teit remontin ilmeisesti itse?

Ostin 45-neliöisen EKE Loftin raakapintaisena ja teimme isäni kanssa siihen remontin – tai oikeastaan isäni teki suurimman osan hehe. Remontilla oli vähän kiire, koska vuokrasopparini päättyi. Muutin siis asuntoon sen ollessa vielä kesken, alussa huoneen nurkassa oli sänky ja remppaa tehtiin minun asuessani jo siellä.

Tämä oli eka kerta, kun pääsin suunnittelemaan asunnon itse. Se oli kiinnostava haaste! Seurasin eri sisustuslehtiä ja Pinterestia, hankin sieltä ideoita ja inspiraatiota. Remonttiin meni yhteensä vain parisen kuukautta, koska mitään vanhaa ei tarvinnut purkaa, vaan sai tehdä suoraan uudet pinnat. Aikataulu olisi ollut ehkä vielä nopeampi, mutta isäni oli samaan aikaan muualla töissä ja teki remonttia pääasiassa viikonloppuisin.

Poimin vinkkejä remppaan jutellessani kavereiden ja muiden naapureiden kanssa, tsekkasin myös EKE Loft -malliasunnon. Sieltä löysin mm. Idean valkoiseen sementtilattiaan. Vaalea lattia kiinnosti sen takia, että se toi paljon valoa asuntoon ja sementin päälle voi myös helposti asentaa tulevaisuudessa jotakin muuta materiaalia. Muita itselleni ehdottomia juttuja olivat keittiösaareke ja klassisen vaaleat keittiökaapit. Välitilaan asennettiin lasi, jonka taakse laitettiin itse suunnittelemaani printtipaperia. Paperiin tuli mm. Batmania ja itselleni merkityksellisiä sanontoja. Jääkaappikin oli tärkeä, sen valitsin mahdollisimman korkeaksi, koska kolmen metrin huonekorkeus antoi myöten.

En rakentanut yhtään väliseinää, ainoa tilarajaus oli kylpyhuone, jonka yhteydessä oli myös vaatehuone. Walk-in-closetissa oli puusepällä teetetyt laatikot, että sai jokaisen sentin käyttöön. Asunnon yhteydessä oli myös iso, noin 12 neliön parveke, jossa hengailin kesällä lukemassa kirjaa siirtolavoista rakennetulla sohvalla.

Jos nyt mietit, niin olisitko tehnyt jotakin uusiksi?

Koska huonekorkeutta oli ruhtinaalliset kolme metriä, niin olisin tehnyt vaatehuoneesta matalamman ja hyödyntänyt korkeutta muuhun säilytykseen. Tai ehkä olisin rakentanut korotuksen lattiaan, jolloin olisi saanut integroitua säilytystilaa lattian yhteyteen.

Ollin loft-koti Vantaan Kivistössä

Mikä loft-asumisessa itseäsi eniten viehättää?

Tila ja avaruus, paljon ikkunapintaa. Se valon määrä oli ihan huikea! Kivistön yläpuolella lentää lentokoneita, talo on kuitenkin niin hyvin äänieristetty, etteivät äänet kuulu sisälle. Eli vaikka olisi vuorotöissä, niin ainakin siinä uudiskohteessa saa nukkua rauhassa ympäri vuorokauden.

Ollin loft-koti Vantaan Kivistössä

Mikä oli kotisi lempipaikka, miksi?

Iso sohva! Koska tila oli yhtenäinen, niin sinne sai suurikokoisia huonekaluja. Kolmemetrisellä sohvalla oli kiva katsoa leffoja ja pelata pleikkaria. Keittiössä oli myös paljon tilaa ja siellä viihtyi tekemässä ruokaa, induktioliedellä kokkaaminen sujui mukavan nopsaan.

Entä miten Kivistö alueena sopi elämäntyyliisi?

Käytin pelkästään julkisia ja Kivistö oli sen puolesta hyvässä paikassa. Kävin Ilmalassa töissä eli työmatka kesti vain vartin verran. Ruokaostoksia tein isoksi osaksi Myyrmannin ostarilla, se oli sopivasti matkan varrella ja siellä oli isot ruokakaupat ja hyvä valikoima. Nykyään on paljon palveluja, joilla saa ruokaostokset suoraan kotiin, helpottaa varmasti etenkin lapsiperheiden arkea.

Minkä vinkin antaisit rahoitusalan asiantuntijana ensimmäisen kodin ostajalle?

Realistinen vinkkini on sama kuin parisuhteen tiimoilta: jos etsii vain täydellistä, niin tuskin koskaan löytää etsimänsä. Ja kaikesta saa sopivan muokkaamalla hahaha. Sopivia asuntoja on paljon, kannattaa lähteä rohkeasti selvittämään omat mahdollisuudet ja sitten vain painaa nappia turhia spekuloimatta. Tietysti omaisuuden kerryttäminen säästämisen muodossa on myös tärkeää. Kannattaa tutustua eri alueisiin, niihinkin, joista en välttämättä ole mitään mielikuvaa, saattaa yllättyä positiivisesti. Jos on auto, niin se tietysti helpottaa liikkumista, mutta julkisilla työmatkan voi käyttää tehokkaasti työtehtävien edistämiseen eli sekään ei ole mikään huono juttu.

Sana on vapaa, mitä terveisiä haluaisit lähettää WTD-lukijoille?

Nata on hyvä tyyppi, Nataa kannattaa kuunnella.

***

Olen kaikesta samaa mieltä, erityisesti viimeisestä. Kiitos paljon Ollille haastattelusta, olipa mukava jutskata!