Asukastarina: Lisähuoneita läheisille ja toimivia ratkaisuja arkeen

Asukastarina

Lisähuoneita läheisille ja toimivia ratkaisuja arkeen

Marja-Liisa Kauppinen löysi täydellisen asunnon elämäntilanteeseensa EKE:ltä. Hänelle oli tärkeää, että kodissa on tilaa majoittaa läheisiä ja että parkkihallista pääsee näppärästi suoraan hissillä lähelle kotiovea.

Asukastarina, Piispanportin Helmi

Kun Marja-Liisa Kauppisen asuntoon astuu ensimmäisen kerran, huomio kiinnittyy avaraan keittiön ja olohuoneen yhdistelmään sekä valoa tihkuviin, korkeisiin ikkunoihin. 97-neliön ja neljän huoneen koti sijaitsee kuudennessa kerroksessa.

Asunto on sisustettu pehmeillä väreillä sekä klassisilla huonekaluilla.

”Keittiön pöytä, tuolit ja valaisin sekä olohuoneen nojatuoli ovat Artekilta.  Olohuoneen sohva on Kuusilinnalta. Makuuhuoneessani oleva, 40 vuotta vanha laittautumispöytä ja olohuoneen tv-taso ovat Muuramen”, Kauppinen kertoo.

”Huonekaluni ovat klassista suomalaista designia ja laadukkaita. Ne kestävät aikaa”, Kauppinen sanoo.

Lukuisat orkideat, kristallikruunu sekä tasoille asetetut valokuvat luovat ripauksen persoonallisuutta sisustukseen.

Tilan tuntua lisää suuri, lasitettu parveke, jolla on niin ikään hortensioita, juuttimatto, aurinkotuoli ja korituoli.

Kylpyhuoneeseen Kauppinen valitsi mustat pinnat tuomaan kontrastia muuten vaalean ilmeeseen.

Asukastarina, Piispanportin Helmi

Sopivampi koti elämäntilanteeseen

Kauppinen on asunut Espoon Olarissa sijaitsevassa Piispanportin Helmessä noin puoli vuotta. Espoo ja etenkin Olari ja Tapiola ovat Kauppiselle tuttuja seutuja.

”Olen kotoisin Pohjanmaalta, sitten asunut 25 vuotta Tampereella, minkä jälkeen muutin Espooseen. Asuin Tapiolassa, Mankkaalla ja Olarissa yhteensä lähes 30 vuotta ennen tänne muuttamista”, Kauppinen kertoo.

Kauppinen asui ennen yli 100-neliöisessä, kaksikerroksisessa paritalossa, jonka ylläpito alkoi käydä hänelle työlääksi. Hän alkoi etsimään käytännöllisempää ja turvallisempaa kotia.

”Paritalon taloyhtiössä asiat hoidettiin talkoovoimin. Minulla on myös tasapaino-ongelma, joten rappuset alkoivat käydä vaarallisiksi. Halusin lisäksi löytää tarpeeksi suuren ja samalla suunnalla sijaitsevan asunnon, josta pääsisi suoraan parkkihallista hissillä sisälle.”

Uusi asunto löytyi vain 1,5 kilometrin päästä edellisestä kodista.

”Seurasin rakenteilla olevia uudiskohteita ja satuin törmäämään Piispanportin Helmeen. Kaikki tämän kokoiset asunnot olivat siihen aikaan varattuja. Tartuin heti tilaisuuteen syksyllä 2020, kun koronan takia osa varauksista peruuntui.”

”Ihastuin asunnon suuriin ikkunoihin, ja asunnon valoisuuteen. Huonejärjestys näytti myös toimivalta”, Kauppinen sanoo.

Asukastarina, Piispanportin Helmi

Lapsille tilaa yökyläilyyn

Kauppisen arki on aktiivista. Hän harrastaa golfia, sauvakävelyä ja kuntosalilla treenaamista.

”Kuljen harrastuksiini ja kauppaan autolla. Pääsen täällä suoraan parkkihallista hissillä ihan asuntoni oven viereen”, Kauppinen kertoo.

Kotona Kauppisesta on mukava lukea kirjoja ja sanomalehtiä. Työhuoneen sohvalla hän ottaa välillä nokosia. Kauppinen rakastaa lisäksi ruuanlaittoa, mikä onnistuu hyvin tilavassa keittiössä.

”Muutin lisähinnasta keittiöön saarekkeeseen hienon mustan kivitason. Vaihdoin myös saarekkeen kaapit vetolaatikoiksi, koska niistä astioiden ottaminen esiin on helpompaa. Viimeisimpänä vaihdatin keittiön pesualtaan, sillä edellisessä oli hieman liian terävät reunat.”

Asukastarina, Piispanportin Helmi

Asunnossa on muitakin käytännöllisiä ratkaisuja. Osa ovista aukeaa liukumalla ja kodinhoitohuoneen laatikosta paljastuu esiin vedettävä silityslauta. Arkeen tuo mukavuutta lisäksi myös kodinhoitohuoneessa oleva pesukone ja kuivausrumpu.

Huonemäärä oli ratkaiseva asia asunnon valinnassa. Kauppisella on kaksi lasta, jotka asuvat Tampereella ja Porissa. Hänellä on myös yhteensä kuusi lastenlasta, joista kaksi, pian kolmaskin asuvat nykyään pääkaupunkiseudulla.

”Minulle oli tärkeää löytää asunto, jossa on tarpeeksi vierashuoneita. Näin lapsillani ja lastenlapsillani on varmasti paikka, jossa nukkua”, Kauppinen sanoo.

Asukastarina, Piispanportin Helmi

”EKE:läisten kanssa oli helppoa ja joustavaa työskennellä”

Kauppisen mukaan kaikki asunnon varaamisesta materiaalivalintoihin ja arjen asumisen suhteen on mennyt EKE:n kanssa hienosti. Ero edellisen rakennusliikkeen ja nykyisen välillä on Kauppisen mukaan kuin yöllä ja päivällä.           

”Asunnon valmistuttua tein listan asioista, jotka eivät olleet aivan niin kuin olimme sopineet ja jokainen kohta korjattiin hetkessä. EKE:läisten kanssa oli helppoa ja joustavaa työskennellä. He olivat todella avuliaita”, Kauppinen sanoo.

Kiitos Marja-Liisalle upean asunnon esittelemisestä sekä tarinan jakamisesta!

Asukastarina, Piispanportin Helmi

EKE-Rakennus Oy & Alma Brand Studio, Veera Tuupanen


Ota yhteyttä asuntomyyntiin ja toteuta asumisen unelmasi jo tänään!

09 6130 3450
asuntomyynti@eke.fi