Asukastarina: ”Olen onnellinen pienessä paratiisissani”

Asukastarina

”Olen onnellinen pienessä paratiisissani”

Daniel Wuorila-Stenberg valitsi EKE:n asunnon, sillä hän halusi tehdä kodista juuri itsensä näköisen. Hänen oma tyylinsä näkyy esimerkiksi asunnon pinnoissa, kiintokalusteissa ja sisustuksen yksityiskohdissa.

Asukastarina: ”Olen onnellinen pienessä paratiisissani”

Daniel Wuorila-Stenberg muutti viime marraskuussa EKE:n upouuteen kerrostaloasuntoon Espooseen.

Asuin yli 40 vuotta ulkomailla sekä suuressa 180-neliöisessä omakotitalossa Marjaniemessä Helsingissä. Koronan takia olen matkustanut vähemmän kuin yleensä enkä tarvinnut enää niin suurta asuntoa. Päätin alkaa etsiä sellaista kotia, ei olisi turhan suuri tai pieni yksin asuvalle. Halusin myös, että asunto sijaitsisi lähellä monenlaisia palveluita.

Wuorila-Stenberg oli kuullut EKE:stä hyvää ja päätti tutkia heidän asuntotarjontaansa. Asuntoyhtiö Piispanportin Helmi oli vasta rakennusvaiheessa alkuvuodesta 2021, mutta jo silloin Wuorila-Stenberg vakuuttui asuntojen pohjapiirroksista. Neliöt oli käytetty hyvin ja esimerkiksi olohuone oli hänelle tarpeeksi suuri.

Kaikista parasta asunnossa on sen sijainti: kaikkeen tarvittavaan, kuten metroon, kauppaan ja terveyspalveluihin on korkeintaan 500 metrin matka. Aluksi epäilin, että Länsiväylän liikenteestä kuuluisi kova meteli, mutta täällä on hiirenhiljaista, hän kertoo.

Asukastarina: ”Olen onnellinen pienessä paratiisissani”

Koti kuin pieni paratiisi

Wuorila-Stenberg asuu 80-neliöisessä kolmiossa toisessa kerroksessa. Asunnossa on avara keittiön ja olohuoneen yhdistelmä, työhuone, makuuhuone sekä pesuhuone. Suuri parveke tuo ylimääräistä tilaa kesäaikaan.

Entisöity nahkasohva on asunnon katseenvangitsija. Suuri keittiönpöytä on lasinen, mikä lisää tilan tuntua. Seiniä koristavat lukuisat Wuorila-Stenbergin veljen maalaamat taulut.

Sisustukseni on nykyään minimalistinen, sillä hankkiuduin monesta kalusteesta ja esineestä eroon edellisen asunnon myynnin yhteydessä. Totesin, etten tarvitse niin paljon tavaraa.

Joitakin asioita olen säilyttänyt muistona matkoistani. Harrastan myös vuorikiipeilyä, mikä näkyy sisustuksessani, Wuorila-Stenberg lisää.

Taloyhtiössä on yhteinen sauna, pyykkitupa ja kuntosali, joista erityisesti pyykkitupaa Wuorila-Stenberg käyttää usein. Kotona hänestä on mukavaa siivota, lukea ja treenata.

Olen erittäin tyytyväinen ja onnellinen pienessä paratiisissani. Ulkomailla asuin useimmiten kalustetuissa asunnoissa ja muutin usein. Nyt minulla on oma koti ja pitkästä aikaa sinne meneminen tuntuu hyvältä.

Asukastarina: ”Olen onnellinen pienessä paratiisissani”

Oman näköinen koti pintoja räätälöimällä

Wuorila-Stenberg valitsi EKE:n asunnon, sillä hän halusi tehdä kodista juuri itsensä näköisen. Hän pystyi vaikuttamaan kodin tuntuun esimerkiksi valitsemalla itse asuntonsa pinnat sekä osan kiintokalusteista. Asunnon lattiat, maalit ja kaapistot on valittu juuri hänen suunnitelmiensa mukaisesti.

Olen yrittänyt valita kaiken siten, että se miellyttää silmää. EKE:llä sain suunnitella ja päättää kaiken itse, mikä toimi loistavasti!

Moni rakennusyhtiö tarjoaa paria perussettiä, joista valita ja joiden pintoja ei voi muokata. Tuttavani ovat remontoineet uudenkin asunnon kokonaan, koska rakennusvaiheessa he eivät pystyneet valitsemaan itselleen mieluisiaan pintoja, Wuorila-Stenberg kertoo.

Asukastarina: ”Olen onnellinen pienessä paratiisissani”

Hän kehuu etenkin EKEn yhteyshenkilöä, joka oli taloyhtiön rakennusvaiheesta asti mukana asuntoprojektissa.

Hän tarkasti asunnon useaan kertaan rakennusvaiheessa, lähetti kuvia rakennuksen edetessä ja hoiti ripeästi pienetkin asiat. Tuntui siltä, että joku aidosti välitti minusta ja asuntoprojektista, Wuorila-Stenberg sanoo.

Kiitos Danielille tuhannesti haastattelusta ja ovien avaamisesta hänen upeaan kotiinsa!

Asukastarina: ”Olen onnellinen pienessä paratiisissani”

EKE-Rakennus Oy & Alma Brand Studio, Veera Tuupanen


Ota yhteyttä asuntomyyntiin ja toteuta asumisen unelmasi jo tänään!

09 6130 3450
asuntomyynti@eke.fi