Asuinpaikkana Espoo kulttuurikaupunki

Asuinpaikkana Espoo – kulttuuria moneen makuun

Espoo on nostanut vuosien saatossa statustaan kulttuurikaupunkina. Erityisesti Niittykummun ja Matinkylän alueen asukkaat pääsevät nauttimaan kulttuuritapahtumiin pääsystä kätevästi metrolla, bussilla, pyörällä tai jopa kävellen. Niittykumpuun ja Matinkylään valmistuu lähivuosina uusia EKE-koteja, joiden sijainti on tapahtumista nauttiville optimaalinen. Monet tapahtumat sijaitsevatkin mukavasti metroasemien läheisyydessä.

Musiikkia moneen makuun

Kuluneena kesänä järjestettiin ensimmäistä kertaa Espoon Viinijuhlat Haukilahden merellisissä maisemissa. Tähtiartistien houkuttelemana tilaisuudesta tuli huippusuosittu ja juhlat järjestetään todennäköisesti myös ensi vuonna. Kesäisellä säällä rannalle pääsee kätevästi Niittykummusta vaikkapa pyöräillen.

Tapiolan Urheilupuistossa järjestetty kaksipäiväinen Tapiola Festivaali toi tänä kesänä kaupunkiin laajan kattauksen koti- ja ulkomaisia kärkiesiintyjiä. Niittykummun kupeessa olevalla Metro-areenalla voi nähdä loppuvuodesta upeita esiintyjiä, kuten Pepe Willberg tai osallistua Raskasta Joulua -konserttiin.

Tapiolassa, Espoon Kulttuurikeskuksen yhteydessä järjestetään kesäisin Kaupunkitansseja. Kulttuurikeskuksessa on tarjolla monipuolisia musiikkikokemuksia kaiken ikäisille ympäri vuoden. Lisäksi elokuun lopussa ympäri Espoota vietetään Art Goes Kapakka -kohtaamisia, joka kokoaa yhteen taiteilijat, ravintolat sekä taiteesta nauttivan yleisön.

April Jazz on yksi Suomen suurimmista jazzfestivaaleista. Se on järjestetty Espoossa keväisin, vuodesta 1987 alkaen. Myös Tapiola Sinfonietan esityksistä voi nauttia Espoon kulttuurikeskuksessa, jonne on näppärä metroyhteys.

Kulttuuri Espoo

Elävää taidetta

Eräs merkittävä kulttuuritapahtuma on Espoo Ciné, joka järjestetään elo-syyskuun vaihteessa vuosittain. Kansainvälinen elokuvatarjonta on laadukasta ja tapahtuma houkuttelee kulttuurinnälkäisiä ihmisiä kauempaakin.

Elokuvateatterit Isossa Omenassa, sekä idyllinen Kino Tapiola tarjoavat viihdyttäviä kulttuurikokemuksia ympäri vuoden. Kino Tapiola on jo nähtävyys itsessään. Espoon teatteri, sekä Espoon Kulttuurikeskus tarjoilevat lisäksi esittävää taidetta moneen makuun.

Museoita ja taidetta

Upeaakin upeampi WeeGee Näyttelykeskus ja EMMA – Espoon modernin taiteen museo tarjoavat vaihtuvia ja jopa kansainvälisestikin merkittäviä taidenäyttelyjä sekä erilaisia musiikki- ja taidetapahtumia. WeeGeen vanha painotalo on nähtävyys jo itsessään, samoin kuin KAMU Espoon kaupunginmuseon Espoon historiaa säilyttävä, keräävä ja esittelevä museokin.  Tuhat tarinaa Espoosta onkin pysyvä näyttely, joka varmasti elää ja muuttuu ajan saatossa. Esimerkiksi Niittykummusta on lyhyt matka museo- ja kahvilakierrokselle Urheilupuiston kuntopolkujen kautta.

weegee

Erikoisimman museokokemuksen voi kuitenkin tehdä Pentalan Saaristomuseossa. Saaristoliikenne kuljettaa Haukilahdesta tai Matinkylästä Suomenojaan, josta on veneyhteys Pentalaan. Myös Espoon Rantaraitin varrella olevat pitsihuvilakahvilat tarjoavat vaikkapa pyöräretken lomassa toteutetun kulttuurikokemuksen upeine maalaismiljöineen.

Tapiolan ja Matinkylän kirjastojen aktiivinen ja runsas tapahtumatarjonta pitää sisällään mm. kirjailijaesiintymisiä ja erilaisia osallistavia tapahtumia, lukupiirejä ja työpajoja – Open Mic -tapahtumia unohtamatta.

Pentala

Kulttuuria pikkuväelle

Pikkuväelle kulttuuritarjontaa löytyy muun muassa Mankkaalta, jossa sijaitsee teatteri Hevosenkenkä. Tapiolasta löytyy myös Lelumuseo, Museo Leikki. Espoon Kulttuurikeskuksessa järjestetään runsaasti ohjelmaa lapsille, esimerkiksi tänä syksynä mm. Suuri Muumikonsertti ja Tuhkimo lastenooppera.

Kulttuuria ja luontoa yhdistää Villa Elfvikin luontotalo Laajalahdessa, jonne voi tehdä koko perheen pyöräretken. Ympärillä oleva luonto viimeistelee takuuvarmasti aistikokemuksen.

Kulttuuriltaan rikas Espoo

Viisikymmenvuotias kaupunki – nimensä mukaisesti KulttuuriEspoo – tarjoaa ympäri vuoden erilaisia vaihtoehtoja kaiken ikäisille asukkailleen. Tapahtumat ovat vain yksi hyvä syy asua Espoossa, mutta moni paikallinenkaan ei välttämättä tiedä kuinka laaja tarjonta tänä päivänä on. Eräs Espoossa asumisen etuja onkin se, että kaupunki on sekä aktiivinen että kultturelli ja se tarjoaa hyvien liikenneyhteyksien lisäksi vähintäänkin upean ja monipuolisen kattauksen metsä-, pelto-, kaupunki- ja merimaisemia.

Pentala

Haluatko sinäkin kulttuurillisesti optimaalisen sijainnin kodillesi?

Kuvat: Visit Espoo, Shutterstock