Volvo arvostaa rakentajan joustavuutta

Volvo arvostaa rakentajan joustavuutta ja vastuun ottamista  – ”Logistiikan kannalta Viinikkalaa parempaa sijaintia ei ole”

Volvo on erittäin tyytyväinen lentokentän lähellä sijaitseviin tiloihinsa, joissa on myös pääkonttorin lisäksi jälleenmyyntipiste ja korjaamo. Volvon tilat ovat osa EKEn Aviapoliksen aluekehityshanketta, joka nyt tulee päätökseen.

Kun kuljetuskalustoa maahan tuova, myyvä ja huoltava yritys etsii itselleen toimitilaa, yksi kriteeri nousee ylitse muiden: sijainti. Se on syy, miksi Volvo päätyi viitisen vuotta sitten EKE-Rakennuksen suunnittelemiin ja rakennuttamiin tiloihin Vantaan Viinikkalaan.

”Olemme nyt siellä, missä meidän asiakkaamme liikkuvat. Käytännössä täällä on Suomen vilkkain raskas liikenne”, kertoo Volvo Finlandin toimitusjohtaja Magnus Björklund.

Volvo Finlandin tilat rakennettiin kahdessa vaiheessa. Ensin valmistuivat jälleenmyyntiliike, korjaamo ja pääkonttori, toisessa vaiheessa varaosien Euroopan keskusvarasto. Ne sijaitsevat kaikki samalla tontilla. Yhteensä tilaa on 19 000 m2, ja työntekijöitä reilut 200.

”Tällainen konsepti on Volvolle ainutlaatuinen. Missään muualla päin maailmaa meillä ei ole näin suurta toimipistettä näin laajoilla toiminnoilla.”

Björklund kiittelee tilojen suunnittelua, rakentamista ja energiatehokkuutta. Erityisesti korjaamon käytössä olevaan kiinteistöön on integroitu paljon tekniikkaa, joka mahdollistaa raskaan kaluston korjaamisen ja huollot.

”Pystymme esimerkiksi nostamaan painavan ajoneuvon ylös kokonaisena. Tai jos täydessä lastissa oleva jäteauto tarvitsee huoltoa kesäkuumalla, ilmanvaihto pitää työskentelyolosuhteet kunnossa.”

Kiinteistö rakennettiin suoraan Volvon tarpeisiin sopivaksi. Yhteistyö EKEn kanssa sujui hyvin.

”Meillä on ollut hyvä ja luottamuksellinen suhde. Ekeläiset kuuntelivat meitä ja pystyivät toteuttamaan niitä asioita, joita me toivoimme. Heillä oli erinomainen kyky reagoida muutoksiin ja löytää tavat hallita muutoksia ja kustannuksia.”

Toimitusjohtaja Björklund arvostaa perheyrityksen tapaa toimia.

”Asiat eivät siiloudu, vaan asiat ovat yhteisiä ja ne omistetaan. Kaikki ymmärtävät, mitä ollaan tekemässä.”

Volvo Finlandin toimitusjohtaja Magnus Björklund.

Aviapoliksen aluekehityshanke päätökseen

Volvon isot toimitilat ovat osa vielä isompaa kokonaisuutta, Aviapoliksen aluekehityshanketta. Alueen viimeinen osa, Vantaan Rasti, valmistui lokakuussa.

”Aluekehityshankkeet ovat laajoja ja kestävät pitkään”, sanoo EKE-Rakennuksen hallituksen puheenjohtaja Tea Ekengren-Sauren. Hänen mukaansa EKE hankki lentokentän ja Kehä III:n välissä sijaitsevan alueen itselleen jo 1980-luvulla. Alue on tänä aikana kaavoitettu, ja siihen on rakennettu vaiheittain toimitilaa, pääosin logistiikkakiinteistöjä.

”Perheyrityksen toimintaan sopii pitkäjänteinen kehitystyö, ja Aviapoliksen aluekehityshanke on siitä hyvä esimerkki. Nyt kun Vantaan Rasti valmistui, olemme saaneet tämän merkittävän kokonaisuuden päätökseen.”

Vantaan Rastissa on tilat kolmen yrityksen tarpeisiin. Tilat ovat muunneltavia ja viimeistellään vuokralaisten toiveiden mukaan.

”Vantaa halusi tähän korkean maamerkkimäisen rakennuksen, joka näkyy kehälle”, kertoo Heidi Kerosuo EKEltä. Kerosuo vastaa EKE-Rakennuksen hankekehityksestä, toimitilaliiketoiminnasta ja myynnistä.

”Siksi Vantaan Rastilla on näyttävä lasiseinä nimenomaan kehä kolmosen suuntaan. Kaupunkikuvan lisäksi se on hyvä myös asiakkaille, koska se erottuu ja viestii laadusta.”

Kerosuon mukaan EKEssä kaikki hankkeet toteutetaan hyvässä yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

”Mikään hanke ei ole meille yksi sadasta, vaan kaikki ovat meille kärkihankkeita. Moni asiakas arvostaa myös sitä, että meillä voi keskustella saman ihmisen kanssa teknisistä ja taloudellisista asioista.

Vantaan Viinikkalassa sijaitseva aluekehityshanke on ollut laajuudeltaan yhteensä 140 000 m2. EKE on rakennuttanut sinne yhteensä kuusi logistiikka- ja toimitilakiinteistöä, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on reilut 66 000 m2. Viimeisimpänä valmistui Vantaan Rasti, jossa on vuokrattavaa tilaa yhteensä noin 11 000 m2. Vapaana yksi toimitila, noin 3 700 m2.

EKE-Rakennuksen seuraava aluekehityshanke on juuri käynnistynyt. Uusi mittava logistiikka- ja yrityskeskus sijoittuu Sundsbergiin, Kehä III:n ja Länsiväylän kainaloon.

Lisätiedot 

Tea Ekengren-Saurén
Toimitusjohtaja, EKE-Rakennus Oy
tea.ekengren@eke.fi
0400 607 670

Magnus Björklund
Toimitusjohtaja, Volvo Finland Ab
magnus.bjorklund@volvo.com
050 373 2320

Volvo Finland