Palkittu The Loft House toimistotalo

Palkitun The Loft House toimistotalon arkkitehtuuri on kerännyt mittavasti huomiota kotimaassa sekä ulkomailla

EKE-Rakennuksen rakennuttama ja Arkkitehtitoimisto Olla Oy:n suunnittelema The Loft House toimistotalo valmistui helmikuussa 2021 kasvavan toimisto- ja palveluympäristön ytimeen Espoon Olariin. Moderni ja muuntojoustava toimistokiinteistö on saanut muutaman vuoden aikana merkittävästi huomiota arkkitehtuuristaan.

Arkkitehtitoimisto Olla valittiin The Loft House -toimistotalon arkkitehdiksi suunnittelukilpailun kautta. Heidän kanssaan syntyi välitön yhteys, joka johti hedelmälliseen ja onnistuneeseen yhteistyöhön, kertoo EKE-Rakennuksen toimitusjohtaja Tea Ekengren.

Toimistotalo The Loft House


Toimistotalo palkittiin
Australian Good Design ja BIG SEE Architecture Awards kilpailuissa

Australian kansainvälisten muotoilupalkintojen voittajat julkistettiin 8. syyskuuta Australian Good Design Awardsissa 2023. Loft House by Olla Architecture sai arvostetun Good Design Award -palkinnon Arkkitehtisuunnittelu -kategoriassa tunnustuksena erinomaisesta suunnittelusta ja innovaatiosta. Tuomaristo kommentoi näin: ”Aitous ja toimivuus ovat loft-talon suunnittelun taustalla. Sen puhtaalla muotoilulla on erottuva syvyys, joka kutsuu ihmiset arvostamaan luonnon kauneutta.”

Aiemmin tänä vuonna Loft House palkittiin Ljubljanassa, kun minimalistinen rakennus voitti BIG SEE Architecture Award -palkinnon Workplace-kategoriassa. BIG SEE -palkinnot edistävät ainutlaatuisia ja omaperäisiä luovia saavutuksia suunnittelussa ja arkkitehtuurissa.

The Loft House on esimerkki onnistuneesta rakennushankkeesta

Jani Ristimäki Arkkitehtitoimisto Olla Oy:stä kertoo: ”Olen toiminut pääsuunnittelijana hankkeessa kilpailusta saakka ja ilokseni olen saanut huomata, että upean yhteistyön tuloksena syntynyt rakennus on kerännyt arkkitehtuuristaan kiitettävästi huomioita niin kotimaassa kuin ulkomailla.”

Ristimäen mukaan EKE-Rakennuksen Loft House on menestyksekäs esimerkki onnistuneesta rakennushankkeesta, joka syntyi projektin alusta asti jaetusta yhteisestä näkemyksestä, laadun tavoittelusta ja yhteistyöstä. ”Arkkitehtonista näkemystämme vietiin yhteistyössä suunnittelusta toteutukseen ja tässä erityistä huomiota ansaitsee niin EKE-Rakennuksen Tea Ekengren yrityksen johdossa ja Miikka Huhtamäki työmaan johtamisessa.”

Ristimäki kiteyttää: ”Suunnittelutiimillämme oli miellyttävä tehtävä kääntää haasteet suunnitteluratkaisuiksi ja työmaan kanssamme jakama intohimo huolella mietittyjen detaljien toteuttamisessa näkyy upealla tavalla lopputuloksessa. EKE Loft Housessa yhdistyy jaettu visio ja ammattitaitoinen kädenjälki tavalla, josta kaikki hankkeeseen osallistuneet voivat olla ylpeitä.”

EKE-Rakennuksen toimipiste sijaitsee luonnollisesti tässä näyttävässä ja viihtyisässä toimistotalossa, jossa on panostettu vuokralaisten viihtyisyyteen. The Loft House on toteutettu kestävää kehitystä ja hyvinvointia tukevaa LEED- ja WELL-sertifiointia noudattaen.

Palkittu The Loft House toimistotalo Piispanportissa

The Loft Housen palkinnot:

Australian Good Design Award, Winner
The jury commented: “Authenticity and functionality underpin the design of the Loft House. Its clean design has a distinguished depth to it that invites people to appreciate nature’s beauty.”
The Loft House – Good Design (good-design.org)

BIG SEE Architecture Award 2023, Winner, keskieurooppalainen design-tapahtuma
The Loft House (bigsee.eu)

Palkittu The Loft House toimistotalo Piispanportissa

The Loft House on huomioitu seuraavissa julkaisuissa: